Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/06/2020, 10:48


Home / HEADER-NEWS / ΜΠΣ – «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες»

ΜΠΣ – «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες»

Δημοσιεύτηκε: 10:54 πμ Δεκέμβριος 27th, 2014  


ptyxio

Δημοσιεύτηκε στην 

 της Κυβερνήσεως η απόφαση της έγκρισης  του ΠΜΣ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες».

Όπως αναφέρεται μεταξύ των άλλων αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η εμβάθυνση στις μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής και, ειδικότερα, στην εκπαίδευση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Στην ανάπτυξη και χρήση μεθόδων και τεχνικών για την επίλυση με άμεσο και αξιόπιστο τρόπο των προβλημάτων στις Επιστήμες της Αγωγής. Αυτό επιτυγχάνεται με  την  παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων και την εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών και Μεταπτυχιακών Εργασιών Ειδίκευσης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες».

Κατηγορίες πτυχιούχων 

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Χρονική διάρκεια- αριθμός εισακτέων 

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα. Ο αριθμός εισακτέων στο Π.Μ.Σ. ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα (30) κατ’ έτος. Το Π.Μ.Σ. θα λειτουργήσει μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2020−21, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 11α του άρθρου 80 του Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ 195/τ.Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πίνακας μοριοδότησης ΠΕ06 Αγγλικής υποψηφίων για απόσπαση στο Ε.Σ. Βρυξέλλες Ι

Το κόστος λειτουργίας του Π.Μ.Σ. θα καλύπτεται από δίδακτρα καθώς και άλλες πηγές όπως ερευνητικά προγράμματα, χορηγίες, δωρεές κτλ.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Διάταξη για την αξιοποίηση για μια ακόμη χρονιά του ΠΔΕ για προσλήψεις ...