Home / HEADER-NEWS / Μόνο για τους άριστους οι προαγωγές στο Δημόσιο

Μόνο για τους άριστους οι προαγωγές στο Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε: 1:29 μμ Δεκέμβριος 12th, 2014  


manager2

Προαγωγές μόνο για τους άριστους θα ισχύουν πλέον στο Δημόσιο, σύμφωνα με το νέο σύστημα αξιολόγησης που δημοσιοποίησε χθες ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και θα εφαρμοστεί από το νέο έτος.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» κλειδί για να ανέλθει κάποιος σε ανώτερο βαθμολογικό και μισθολογικό αποτελεί στο εξής η θετική αξιολόγησή του και μάλιστα όταν στην κλίμακα των πέντε βαθμίδων θα αναφέρεται πως παρουσιάζει «απόδοση που υπερβαίνει σταθερά τις απαιτήσεις της θέσης» ή σε αυτήν με «απόδοση που καλύπτει πλήρως και ενίοτε υπερβαίνει τις απαιτήσεις της θέσης». Όσοι καταταγούν στις χαμηλότερες βαθμίδες απλών θα παραμένουν στάσιμοι και δεν θα προάγονται.

 Για τους αρίστους που σύμφωνα με το υπουργείο θα είναι όσοι για σειρά τουλάχιστον δύο ή τριών ετών συγκεντρώνουν τις καλύτερες αξιολογήσεις θα προβλέπεται μάλιστα περαιτέρω επιβράβευση. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τους δοθεί η δυνατότητα να έχουν ταχύτερη ανέλιξη και να επιλέγουν εάν επιθυμούν να μετακινηθούν σε κάποια άλλη θέση που να ανταποκρίνεται καλύτερα στα προσόντα τους.

Πρακτικά αυτό συνεπάγεται πως θα μπορούν για παράδειγμα να μεταπηδήσουν κλιμάκια – να ανέβουν δύο κλιμάκια μέσα σε ένα έτος λαμβάνοντας και υψηλότερο μισθό. «Θέλουμε να αναδείξουμε τους high flyers του Δημοσίου» λέγε χαρακτηριστικά από το υπουργείο.

Ωστόσο υπάρχουν και μερικά εμπόδια την υλοποίηση του σχεδίου αυτού. «Κρίσιμο κομμάτι είναι οι προβλέψεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους βάσει του ετήσιου προϋπολογισμού» επισημαίνεται και για τον λόγο αυτόν αναμένεται να θεσπιστεί ποσόστωση για τον αριθμό των αρίστων, που θα απολαμβάνουν έξτρα προνόμια.

Στο πλαίσιο τη επικείμενη δημόσιας διαβούλευσης έχει τεθεί ποσόστωση της τάξης του 5% μεταξύ των αποδοτικότερων υπαλλήλων στους οποίους θα ισχύσει το καθεστώς ταχύτερης επαγγελματικής εξέλιξης. Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολίαζαν πως κρίσιμος παράγοντας για τον τρόπο εφαρμογής των προνομίων αυτών θα είναι η καθιέρωση του νέου μισθολογίου και κατάργησης των προσωπικών διαφορών, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν το συνολικό κονδύλι για τις αμοιβές στο Δημόσιο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...