Home / HEADER-NEWS / Μετά τις γιορτές οι νέες προσλήψεις στη Δ.Ε.

Μετά τις γιορτές οι νέες προσλήψεις στη Δ.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 7:23 μμ Δεκέμβριος 19th, 2014  


kathigitis

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ
Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 19/12/2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Παρασκευή 19 Δεκέμβρη σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. Έγινε δεκτή 1 αίτηση παραίτησης εκπαιδευτικού.
2. Έγινε δεκτή 1 αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
3. Απορρίφθηκε 1 αίτηση παραίτησης εκπαιδευτικού μειοψηφούντων των αιρετών.
4. Παράλληλα έγιναν δεκτές 2 αιτήσεις επανεξέτασης παραίτησης εκπαιδευτικών, ενώ απορρίφθηκαν 5 αιτήσεις, μειοψηφούντων των αιρετών. Για το σοβαρό θέμα των παραιτήσεων είναι γνωστό ότι η ΟΛΜΕ έχει ήδη καταθέσει στις 15 Δεκέμβρη εξώδικο στον Υπουργό απαιτώντας την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή του νομικού πλαισίου. Η τελευταία ενημέρωση και μετά την όλη πίεση που ασκήθηκε αναφέρει ότι θα γίνουν αποδεκτές και άλλες 57 εκκρεμείς αιτήσεις παραίτησης.
5. Απορρίφθηκε 1 ένσταση επί των μεταθέσεων σε Μουσικά Σχολεία μειοψηφούντος του αιρετού.
6. Έγινε δεκτή 1 ανάκληση μετάταξης εκπαιδευτικού από την ΠΕ και επαναφορά στη ΔΕ. Για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων στην ΠΕ μετά τις χθεσινές 71 ανακλήσεις και την επιστροφή των εκπαιδευτικών στην ΔΕ, αναμένεται η ανακοίνωση των ενστάσεων επί των μετατάξεων με την ικανοποίηση ενός μεγάλου αριθμού των ενστάσεων αυτών (250 περίπου).
7. Συζητήθηκαν 72 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν αποδέσμευση για μετάταξη σε Διοικητική θέση. Εξ αυτών έγιναν δεκτές 69 και απορρίφθηκαν 3. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν. 4310/2014 (ΦΕΚ 2458/τ.Α΄/8-12-2014) οι μετατάξεις Εκπ/κων σε θέσεις Διοικητικών Υπαλλήλων μπορούν να διενεργούνται και σε κατώτερη κατηγορία. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει στο ΚΥΣΔΙΠ η συνολική συζήτηση επί των αιτήσεων αυτών.

8. Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών μετά και τις σημερινές 141 προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη (εκ των οποίων 37 στη ΔΕ), οι επόμενες προσλήψεις θα γίνουν πλέον μετά τις γιορτές. Υπάρχουν περίπου 140 ανακλήσεις από τις τελευταίες τοποθετήσεις αναπληρωτών στη ΔΕ, ενώ απομένουν και άλλες 100 πιστώσεις. Σχετικά με τον αριθμό των ενεργών αναπληρωτών στα Μουσικά υπηρετούν 360 αναπληρωτές και 250 ωρομίσθιοι (ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά κενά), στη Γενική Εκπαίδευση υπηρετούν συνολικά 3248 Αναπληρωτές (1760 από το ΠΔΕ και 1129 από τον Τακτικό Προϋπολογισμό) και στην Ειδική Εκπαίδευση 1468 (274 στην παράλληλη στήριξη μέσω ΕΣΠΑ, 152 στην εξατομικευμένη μέσω ΠΔΕ και 1042 στην εξατομικευμένη μέσω ΕΣΠΑ). Τα προβλήματα φυσικά παραμένουν, αφού εκατοντάδες χιλιάδες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς!

Συναδέλφισσες. Συνἀδελφοι,

Είναι προφανές ότι το όραμα ενός ενιαίου δωδεκάχρονου Δημόσιου Σχολείου που θα χωρά όλα τα παιδιά, πέρα από ταξικούς φραγμούς, ενός χώρου που θα μεταδίδει Γνώση και Αξίες, και θα διαπλάθει ολοκληρωμένες και ελεύθερες προσωπικότητες, είναι σήμερα ζωντανό περισσότερο από ποτέ. Το εκπαιδευτικό κίνημα στα πλαίσια αυτά πρέπει να παλέψει για μια άλλη εκπαίδευση και μια άλλη κοινωνία που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων Κλείνοντας με το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα για το 2014 Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές! Χρόνια Καλά με υγεία και δύναμη για τους μεγάλους αγώνες που θα φέρουν την ανατροπή! Για να λάβουν τα όνειρά μας εκδίκηση!

Αθήνα 19 /12/2014

Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση: nekordis@yahoo.gr)
Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)
εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...