Home / HEADER-NEWS / Μείωση κενών μέσω αύξησης υπερωριών (με μικρότερο όμως τίμημα από την πρόσληψη αναπληρωτών) επιδιώκει το Υπουργείο

Μείωση κενών μέσω αύξησης υπερωριών (με μικρότερο όμως τίμημα από την πρόσληψη αναπληρωτών) επιδιώκει το Υπουργείο

Δημοσιεύτηκε: 1:11 μμ Δεκέμβριος 14th, 2014  


xrima

Μεγάλο το ποσό και για το 2015

Η υπερωριακή ανάθεση μαθημάτων είναι ένα από τα μέτρα στα οποία έχει προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας για να καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών. «Βροχή» είναι οι ανακοινώσεις για την ανάθεση υπερωριών στους εκπαιδευτικούς τόσο στην Α/θμια όσο και στη Β/θμια ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου υπερωρίες αναλαμβάνουν και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Με τη λύση των υπερωριών, όπως προειπώθηκε, το Υπουργείο περιορίζει από τη μια πλευρά τα κενά ενώ δίνει και ένα κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να αυξήσουν τις απολαβές τους αφού σύμφωνα με εγκύκλιο η ωριαία αμοιβή ορίζεται στα 10 ευρώ.

Η μέθοδος κάλυψης των κενών μέσω των υπερωριών κατακρίνεται από αιρετούς και συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών. Θυμίζουμε ότι ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδής σε παλιότερο ενημερωτικό του σημείωμα καλούσε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αναθέτουν υποχρεωτικές υπερωρίες σε εκπαιδευτικούς ενώ τόνιζε ότι η κάλυψη των λειτουργικών κενών πρέπει να γίνει με προσλήψεις αναπληρωτών.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε το ποσό που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας για τις υπερωρίες. Στην πρωτοβάθμια το ποσό ανέρχεται σε 1.990.000 ευρώ ενώ να σημειώσουμε ότι προβλέπονται και 250.000 ευρώ για αποζημιώσεις ωρομισθίων. Στη δευτεροβάθμια το ποσό φθάνει τις 834.600 ευρώ ενώ το ποσό για τους ωρομίσθιους φθάνει τις 783.300 ευρώ.

Συγκρίνοντας τα ποσά αυτά με την κατανομή των πιστώσεων του προϋπολογισμού του 2014 διαπιστώνουμε ότι οι υπερωρίες αναμένεται να είναι για ακόμη μια χρονιά ένα μέσο κάλυψης των κενών αφού τα ποσά ανέρχονται στα ίδια επίπεδα για την Αθμια ενώ μείωση της τάξης των 16 ποσοστιαίων μονάδων παρατηρείται στη Β/θμια.

Συγκεκριμένα στην Α/θμια είχαν προβλεφθεί 2.000.000 ευρώ και 181.000 ευρώ για ωρομίσθιους. Στη Β/θμια το ποσό το 2014 για υπερωρίες έφθανε τα 1.000.000 ευρώ ενώ για τους ωρομίσθιους το 1.600.000 ευρώ.

Όπως έχουμε γράψει στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση των δαπανών για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μέσω του κρατικού προϋπολογισμού που φθάνει το 64% συγκριτικά με το 2014.

Βασίλειος Καλόγηρος

newsbeast.gr

 

Ένα σχόλιο

  1. Ο αιρετός Κορδής μόνο τις υποχρεωτικές μετατάξεις έχει συνυπογράψει!Τις υποχρεωτικές υπερωρίες που αυξάνουν και το εισοδημα των εκπαιδευτικών ποτέ! Παράλογο και αντιφατικο ταυτόχρονα!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...