Home / HEADER-NEWS / Η Π.ΕΝ.Α. καταγγέλλει τον ευτελισμό των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των αναπληρωτών

Η Π.ΕΝ.Α. καταγγέλλει τον ευτελισμό των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 11:42 μμ Δεκέμβριος 1st, 2014  


penadaskalon

Το Δ.Σ. της Π.ΕΝ.Α. εκφράζει την αποδοκιμασία του και τον προβληματισμό του για την άδικη υπουργική απόφαση 2/24529/0022, ΦΕΚ928/Β-14-4-2014 την οποία συνυπογράφουν οι Υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και Οικονομικών, η οποία ορίζει ότι : «Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών».

Με τη δυσμενή αυτή ρύθμιση ουσιαστικά αφαιρείται από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, η δυνατότητα αναγνώρισης των τίτλων αυτών για τη μισθολογική τους εξέλιξη κάτι που δικαιούνταν σύμφωνα με  παλαιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Για πολλοστή φορά το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει πως αντιμετωπίζει τους αναπληρωτές ως εκπαιδευτικούς δεύτερης κατηγορίας, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας και προωθώντας την ήδη υφιστάμενη διαίρεση του κλάδου σε μόνιμους- αναπληρωτές.

Το Δ.Σ. της Π.ΕΝ.Α. ζητά την άμεση επαναφορά της προηγούμενης ρύθμισης που αναγνώριζε τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και την αναδρομική μισθολογική αποζημίωση των εκπαιδευτικών.

                                                     

Ο Πρόεδρος                                                         

Γκαραβέλλας Εμμανουήλ

 

Η Γραμματέας

Κυριακοπούλου Αλεξάνδρα

e-mesara.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...