Home / HEADER-NEWS / Ερώτηση για την Ενισχυτική Διδασκαλία μετά από ανακοίνωση του ΠΑΣΑΦ

Ερώτηση για την Ενισχυτική Διδασκαλία μετά από ανακοίνωση του ΠΑΣΑΦ

Δημοσιεύτηκε: 10:28 πμ Δεκέμβριος 15th, 2014  


vouli

Στη Βουλή το θέμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Ερώτηση για τους λόγους μη απορρόφησης των κονδυλίων

Στη Βουλή έφερε το θέμα της «Ενισχυτικής Διδασκαλίας» η Βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου η οποία κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας ζητώντας να μάθει μεταξύ των άλλων τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν απορροφηθεί τα κονδύλια και τις ενέργειες του Υπουργείου για την ενίσχυση του θεσμού.

Η κ. Ξουλίδου τονίζει τη σπουδαιότητα του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και για την περαιτέρω εκπαίδευση των μαθητών χωρίς κόστος. Με δεδομένο ότι η ύφεση των τελευταίων ετών έχει επηρεάσει την πλειονότητα των ετήσιων οικογενειακών εισοδημάτων με άμεση συνέπεια οι γονείς να αδυνατούν να στραφούν στην ιδιωτική βοηθητική διδασκαλία και συνεπώς η ενισχυτική διδασκαλία είναι μονόδρομος.

Η κ. Ξουλίδου επισημαίνει ότι οι οριζόντιες περικοπές που έχει δεχτεί ο τομέας της εκπαίδευσης επηρεάζει αρνητικά την ενισχυτική διδασκαλία. Συγκεκριμένα, δεν προβλέπονται προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το εν λόγω πρόγραμμα στα Γυμνάσια παρά το γεγονός ότι προβλεπόταν η λειτουργία του προγράμματος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και για το σχολικό έτος 2014-15. Τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας πραγματοποιήθηκε για περιορισμένο χρονικό διάστημα και για το λόγο αυτό τα κονδύλια που είχαν προβλεφθεί δεν απορροφήθηκαν.

Τα όσα αναφέρει η κα Ξουλίδου τα έχει αναδείξει με σχετικό του άρθρο το news.gr στο οποίο είχε επισημανθεί ότι το Υπουργείο θα προσπαθήσει να λειτουργήσει το πρόγραμμα με συμπλήρωση ωραρίου όμως οι ειδικότητες των φιλολόγων, μαθηματικών και φυσικών που στελεχώνουν το πρόγραμμα όχι μόνο καλύπτουν το ωράριό τους αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουν αναλάβει και υπερωρίες με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να περιοριστεί δραστικά και να λειτουργήσει, όπου λειτουργήσει, αποσπασματικά.

Η κ. Ξουλίδου ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους δεν προσλαμβάνονται αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθώς και τις ενέργειες του Υπουργείου για την ενίσχυση του θεσμού.

Καλόγηρος Βασίλειος

news,.gr

………………………………..

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΣΑΦ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...