Home / HEADER-NEWS / Ενας χρόνος και κάτι μετά από τις υποχρεωτικές μετατάξεις από τη ΔΕ στην ΠΕ

Ενας χρόνος και κάτι μετά από τις υποχρεωτικές μετατάξεις από τη ΔΕ στην ΠΕ

Δημοσιεύτηκε: 2:08 μμ Δεκέμβριος 3rd, 2014  


metatheseis

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ;

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε ΣΤΗΝ Π.Ε.

Ανήκουμε στους εκπαιδευτικούς που μετακινήθηκαν με τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων με την με αριθμ. 111967/Δ2/13-08-2013 απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΦΕΚ επικύρωσης 986/3-9-2013) και αποτελούμε ένα μικρό μέρος των εκπαιδευτικών που αδικήθηκαν με σειρά αποφάσεων που πάρθηκαν επί υπουργίας του κ. Αρβανιτόπουλου, όσον αφορά στις περιοχές μετάταξης , στα μόριά μας και στις δηλώσεις προτίμησής μας. Ανάμεσά μας και συνάδελφος που δεν ικανοποιήθηκε καν η αίτηση μετάταξης της, ενώ διέθετε περισσότερα μόρια από εκπαιδευτικούς που πήραν μετάταξη στην περιοχή προτίμησής της.

Έχουμε υποβάλει σειρά ενστάσεων στο Υ.ΠΑΙ.Θ. και έχουμε προσφύγει και στη δικαιοσύνη  προσβάλλοντας τις έως τώρα αποφάσεις του υπουργείου που αφορούσαν στις υποχρεωτικές μετατάξεις. Είναι κατανοητό ότι η προσφυγή στα δικαστήρια έχει ψυχολογικό και οικονομικό κόστος και είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Πριν από μήνες το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου απέστειλε μετά από αίτημα της δικηγόρου μας, έγγραφο με αριθμό ….  με θέμα

«Απάντηση σε αίτημα γνωστοποίησης μορίων μεταταχθέντων εκπαιδευτικών για δικαστική χρήση»

στο οποίο γνωστοποιούνται οι προτιμήσεις και η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Α’ Θεσσαλονίκης και Β΄ Θεσσαλονίκης. Το έγγραφο αυτό επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους προσφύγαμε στη δικαιοσύνη. Δηλαδή, μας γνωστοποιεί αφενός τη μοριοδότηση συναδέλφων που μετατάχθηκαν στις περιοχές προτίμησής μας, παρόλο που διέθεταν κατά πολύ λιγότερα μόρια από εμάς. Αφετέρου το ίδιο έγγραφο επισημαίνει ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «δεν έχει στη διάθεση της αξιολογικό πίνακα κατάταξης σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ.11 του Ν. 4172/2103».

Δεν συντάχθηκε ποτέ λοιπόν ο αξιολογικός πίνακας βάσει του οποίου σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το τελευταίο διάστημα ενημερωθήκαμε από το ΥΠΑΙΘ ότι για άλλη μια φορά προτίθενται να επανεξετάσουν  ενστάσεις που εκκρεμούν, εν όψει των επικείμενων αιτήσεων μετάθεσης. Αναρωτιόμαστε ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει από δω και στο εξής ο οποιοσδήποτε συνάδελφος στο υπουργείο, για οποιαδήποτε υπόθεση του, όσο δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Επίσης  η μη εφαρμογή του νόμου περί μετατάξεων δημιουργεί προηγούμενα και στη συνέχεια βλέπουμε να χαρακτηρίζεται το άρθρο του ίδιου νόμου περί συμπληρώσεως του υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών από μετάταξη, ΩΣ ΑΝΕΝΕΡΓΟ.

Όλα αυτά αποτελούν μελανά σημεία στην έννομη τάξη.

Υπάρχουν τελικά οι νόμοι ή πρόκειται για κουρελόχαρτα;;;

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ.

ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ .

ΟΣΟ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ, Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΟΧΙ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ.

ΟΣΟ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ Η ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Το υπουργείο έχει τη δυνατότητα και την υποχρέωση να αποκαταστήσει την έννομη τάξη. Μένει να δούμε αν έχει και τη θέληση.

Τα ονόματά μας, όπως και περαιτέρω στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...