Home / HEADER-NEWS / Εγκύκλιος Μητσοτάκη για ελέγχους πτυχίων στο Δημόσιο

Εγκύκλιος Μητσοτάκη για ελέγχους πτυχίων στο Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε: 6:46 πμ Δεκέμβριος 9th, 2014  


mitsotakis

Οδηγίες για την εφαρμογή της διαδικασίας ελέγχου της γνησιότητας πτυχίων και λοιπών δικαιολογητικών πριν από κάθε νέα πρόσληψη, αλλά και πριν από κάθε παραίτηση υπαλλήλου στο Δημόσιο, δίνει εγκύκλιος που υπέγραψε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εγκύκλιος αφορά το Νόμο 4305/2014, με τον οποίο νόμο καθιερώθηκε ο αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών πριν από κάθε νέα πρόσληψη στο Δημόσιο, αλλά και κάθε σοβαρή υπηρεσιακή μεταβολή (μετάταξη ή μεταφορά) ή παραίτηση από την υπηρεσία.
Με αφορμή την υπογραφή της εγκυκλίου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «Βάζουμε όρια και κανόνες χωρίς «αλλά» και «αστερίσκους» και εδραιώνουμε την αντίληψη ότι όταν θέλουμε, μπορούμε».
«Δεν τιμά τη χώρα μας να υπηρετούν στο Δημόσιο άνθρωποι που κατέλαβαν μία θέση εξαπατώντας και κλέβοντας το μέλλον συνανθρώπων τους» πρόσθεσε.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο αναφέρεται πως με το άρθρο 28 του Νόμου 4305/2014 προβλέπεται ότι για όλες τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, οι υπηρεσίες υποχρεούνται πριν από την υπογραφή της πράξεως διορισμού ή πρόσληψης του προσωπικού που διορίζεται- προσλαμβάνεται, να διενεργούν υποχρεωτικά αυτεπάγγελτο έλεγχο της γνησιότητας των δικαιολογητικών.
Επίσης, προβλέπεται ότι αίτηση παραίτησης υπαλλήλου που απασχολείτο έως τις 31/10/2014 στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν γίνεται δεκτή πριν ολοκληρωθεί ο αυτεπάγγελτος έλεγχος γνησιότητας.
Αντίστοιχη διαδικασία προβλέπεται και για κάθε υπηρεσιακή μεταβολή (μετάταξη ή μεταφορά) που λαμβάνει χώρα μετά από αίτηση του υπαλλήλου, η οποία δεν ολοκληρώνεται χωρίς την έκδοση σχετικής βεβαίωσης του φορέα προέλευσης, ενώ η διαδικασία ισχύει και για τις υπηρεσιακές μεταβολές που έχουν υπογραφεί από τα αρμόδια όργανα, αλλά δεν έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Επίσης, σημειώνεται ότι η χρήση, η κατάθεση, η συμπερίληψη και η διατήρηση στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλου, πλαστού, νοθευμένου ή παραποιημένου πιστοποιητικού ή τίτλου ή βεβαιώσεως, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα διαρκούς χαρακτήρα, το οποίο θέτει αυτόματα τον υπάλληλο σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.
ΔΕΙΤΕ
dictyo.gr, TO BHMA

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...