Home / HEADER-NEWS / Δικομανής γονιός μηνύει εκπαιδευτικούς σε δημοτικό σχολείο

Δικομανής γονιός μηνύει εκπαιδευτικούς σε δημοτικό σχολείο

Δημοσιεύτηκε: 2:01 μμ Δεκέμβριος 2nd, 2014  


sxoleio

Στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών απευθύνθηκε  η Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ζήτημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης επισυνάπτοντας όλα τα σχετικά έγγραφα και ζητώντας τη συνδρομή του, προκειμένου να προστατευθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Στο εν λόγω δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ζουν μια κατάσταση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στα σχολικά χρονικά.

Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι ένας δικομανής γονιός μαθητή μηνύει σχεδόν καθημερινά τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια για ανύπαρκτα θέματα με αποτέλεσμα οι δάσκαλοι να κλείνουν το σχολείο για να προσέλθουν στους ανακριτές να καταθέσουν σχετικά με τις καταγγελίες.

Οι βουλευτές, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι οι δάσκαλοι κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα ενώ η κατάσταση έχει επηρεάσει όλη την κοινωνία της Πετρούπολης.

Οι βουλευτές ζητούσαν να μάθουν τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να προστατεύσει, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο αναφέρει ότι είναι ενήμερο για το πρόβλημα και ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς και τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Ένα σχόλιο

  1. τσακαλησ αθανασιος

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΥΤΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Τα μελανά σημεία είναι 19 , παρουσιάζω μόνο τα 8
    Α) Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολειού και το Πρακτικό που συνέταξαν την 4η Ιουνίου 2013 σας παραθέτω τα κάτωθι στοιχεία:
    1) στην σελίδα 142 του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου αναφέρετε κατά λέξη:
    «Είχαν εκτροχιαστεί τόσο τα πράγματα μεταξύ των γονιών που στην παραμικρή παρέμβαση από τον Διευθυντή ,του Υποδιευθυντή ,το Δάσκαλο της Τάξης ή κάποιο εκπαιδευτικό του σχολείου πλέον η απάντηση ήταν απειλές για αναφορές και μηνύσεις από το πατέρα του μαθητή.».
    Δάσκαλος της Τάξης στην Προκαταρκτική Εξέταση της Π.Ε. Γ΄ Αθήνας στην ερώτηση «Είχατε δεχτεί εσείς προσωπικά ή ήσασταν αυτήκοοι μάρτυρες τέτοιων απειλών εντός του σχολείου και αν ναι μπορείτε να το προσδιορίσετε χρονικά;» δηλώνει κατά λέξη «Όχι δεν είχα δεχτεί απειλή και η συνεργασία μου και με τους δυο γονείς ήταν μέσα στα πλαίσια του παιδαγωγικού μου ρόλου.»
    Υποδιευθυντής στην ερώτηση «Είχατε δεχτεί εσείς προσωπικά ή ήσασταν αυτήκοοι μάρτυρες τέτοιων απειλών εντός του σχολείου και εάν ναι μπορείτε να το προσδιορίσετε χρονικά;» η απάντηση του, κατά λέξη «Τα παραπάνω αφορούν αναφορές προς κάποιους εκπαιδευτικούς, για τα οποία έχουμε ενημερωθεί από τον Διευθυντή του σχολείου. Ο Διευθυντής μας ενημέρωνε για απειλές ή αναφορές εναντίον μας από τον κ. …….»
    Διευθυντής στις έγγραφες εξηγήσεις που κατάθεσε δια της/του κ. Πταισματοδίκη Ίλιου αναφέρει κατά λέξη : « Σχετικά με όσα μου αποδίδουν οι συνάδελφοι μου στην προκαταρκτική εξέταση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ,ότι τους μετάφερα ,ότι ο κ. ….. τους απειλούσε δια εμού με μηνύσεις και αναφορές ,ΔΗΛΩΝΩ υπεύθυνα ότι αυτό είναι ψευδές . Ούτε και εγώ είχα δεχθεί απειλές από τον κο ….».
    2) στην σελίδα 144 του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου αναφέρετε κατά λέξη:

    « Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εξαιτίας αυτής της καταστάσεως έρχονταν καθημερινά με άγχος στο σχολείο και ιδιαίτερα ο δάσκαλος του μαθητή, αφού δεν γνώριζαν γιατί θα μπορούσαν να βρεθούν κατηγορούμενοι από τον κ. ……, που μη θέλοντας να αποδεχτεί την πραγματικότητα σκόπιμα κατηγορούσε για ότι του συνέβαινε ανυπόστατα και αβάσιμα τους άλλους ».

    Στην Έκθεση ανωμοτί εξέταση μάρτυρα που διενεργήθηκε την 16η Δεκεμβρίου 2013 , ο δάσκαλος του μαθητή , σε σχετική ερώτηση δηλώνει κατά λέξη «Όχι δεν είχα δεχτεί απειλή και η συνεργασία μου και με τους δυο γονείς ήταν μέσα στα πλαίσια του παιδαγωγικού μου ρόλου.»

    3) στην σελίδα 143 του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων αναφέρετε κατά λέξη:
    «Επίσης επισημαίνουμε ότι κατά την διάρκεια του σχολικού έτους ο πατέρας του μαθητή κ. …….. συνεχώς εξαπέλυε απειλές κατά των εκπαιδευτικών του σχολείου και δημιουργούσε εμμέσως κλίμα φόβου ασκώντας με την παρουσία του ψυχολογικές πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.»
    Από τους είκοσι τρεις (23) υπογράφοντες του εν λόγου Πρακτικού , στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Έρευνας της Π.Ε. Γ’ Αθήνας οι δεκαεπτά το αρνήθηκαν ,οι πέντε δεν ρωτήθηκαν και μια εκπαιδευτικός δήλωσε «εμμέσως ασκούσε κλίμα εκφοβισμού» και συγκεκριμένα:
    Δεκαεπτά εκπαιδευτικοί από τους είκοσι τρεις καταθέτουν στην ανωμοτί εξέταση μαρτύρων που διενεργήθηκε το μήνα Δεκέμβριο 2013 στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Έρευνας της Π.Ε. Γ’ Αθήνας, ότι δεν είχαν δεχτεί αλλά ούτε ήταν αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες σε κάποια απειλή από εμού προς τους ιδίους ή κάποιου συναδέλφου τους, απλά τα άκουσαν από τρίτους.
    Πέντε εκπαιδευτικοί δεν ρωτήθηκαν για το θέμα απειλές κατά των εκπαιδευτικών.
    Μια εκπαιδευτικός είναι η μόνη που επιβεβαιώνει αυτολεξεί «ασκούσε εμμέσως την δημιουργία κλίματος εκφοβισμού» στους συναδέλφους της, που οι ίδιοι κατά δήλωση τους δεν είχαν δεχτεί απειλή από εμού απλά το είχαν ακούσει από τρίτους.
    Τίθεται το ερώτημα ποιος είναι τελικά ο συντάκτης του εν λόγω πρακτικού;;;;; ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ/ΟΙ ΤΡΙΤΟΣ/ΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ;;;;;
    4) Στην σελίδα 135-136 του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου αναφέρει κατά λέξη:
    « Ο μαθητής της Β’ τάξης από την προηγούμενη σχολική χρονιά 2011-2012 έκανε αδικαιολόγητες απουσίες που οδήγησαν τον …….»
    και στην ιδία παράγραφο που συνεχίζει στην σελ. 136
    «….Με την παρέμβαση του Διευθυντή του σχολείου ξεπέρασε την ανασφάλεια του και ολοκλήρωσε την φοίτηση του».
    Χορήγησαν το έτος 2014 στο πατέρα αντίγραφο των απουσιών του υιού του ,για το σχολικό έτος 2011-2012 και στο οποίο δεν έχει καταχωρηθεί καμία απουσία του κατά το σχολικό έτος 2011-2012.. Επίσης με έγγραφο του ιδίου σχολείου (είχε χορηγηθεί το 2012) είναι καταχωρημένες κατά το μήνα Μάιο και Ιούνιο του 2012 ,είκοσι δυο απουσίες (22). !!!!!!!
    Από τα δυο ανώτερα έγγραφα προκύπτουν δυο παραβάσεις:
    i) Η πρώτη παράβαση έχει σχέση με την αναλήθεια και ανακρίβεια του πρακτικού που αναφέρει ότι ο μαθητής τελείωσε την φοίτηση του χάρη στην παρέμβαση του Διευθυντή ,κάτι που δεν ισχύει διότι ο μαθητής δεν πήγε στην τάξη ως το τέλος της σχολικής χρονιάς !!!!
    Επίσης ο Διευθυντής στις έγγραφες εξηγήσεις που κατάθεσε δια της/του κ. Πταισματοδίκη Ίλιου αναφέρει κατά λέξη : « Σχετικά με τη σελίδα 136 και συγκεκριμένα «……. με την παρέμβαση του Δ/ντή ολοκλήρωσε τη φοίτησή του» Το αληθές είναι ότι έκανα προσπάθειες να γυρίσει το παιδί στο σχολείο, όπως και η δασκάλα του, αλλά δεν καταφέραμε να επιστρέψει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2011-2012.»
    ii) Ότι στο χρονικό διάστημα από 18-12-2012 έως την 14 -02-2014, κάποιος από το προσωπικό του σχολείου αλλοίωσε τα αρχεία, προφανώς για όφελος του ιδίου ή τρίτου προσώπου ή για να παραπλανήσει τις δικαστικές αρχές παρουσιάζοντας ψευδές έγγραφο.
    5) Στην σελίδα 139 του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου αναφέρει κατά λέξη :
    «4 Δεκεμβρίου 2012………με την σύμφωνη γνώμη του Δ/ντη, της Σχ. Συμβούλου, του Δάσκαλου της τάξης, αποφασίστηκε να παρθούν κάποια μέτρα, που θα διευκόλυναν την παρουσία του μαθητή στην τάξη. Ο Σύλλογος Διδασκόντων συναίνεσε στην απόφαση αυτή.».
    Ένας ακόμα ψευδέστατος ισχυρισμός και μάλιστα με προφανή στόχευση εναντίον μου, καθόσον σύμφωνα με το έγγραφο του Δημοτικού Σχολείου με Θέμα: «Απάντηση σε αίτηση» με ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων του Δεκεμβρίου 2012 και ημερολόγιο Σχολικής ζωής του έτους 2012-2013
    Και συνεχίζουν την περιγραφή κατά παραγγελία , παραβιάζοντας και τα Συνταγματικά Δικαιώματα μου και προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη μου « Ο πατέρας συνέχισε να έρχεται στο σχολείο και ακολούθησε την προσφιλή τακτική του να καταθέτει αιτήσεις με ερωτήματα που ξεπερνούσαν την λογική και την αρμοδιότητα του σχολείου και να πιέζει για απαντήσεις. Έτσι το τελευταίο διάστημα το σχολείο έπρεπε να απαντήσει σε αιτήσεις του πατέρα , που αφενός ξεπερνούσαν την απλή λογική και αφετέρου απασχολούσαν για πολλές ώρες τους εκπαιδευτικούς και το Δ/ ντη του σχολείου , παρακωλύοντας την ομαλή λειτουργία του αφού κατανάλωναν χρόνο άσκοπα. Για το λόγω το αληθές όλες οι αιτήσεις είναι πρωτοκολλημένες και στην διάθεση των αρμοδίων οργάνων.»
    Αρνούνται δηλαδή το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου να αναφέρομαι στο σχολείο ως διοικητική αρχή αποτρέποντάς με από τα νόμιμα δικαιώματά μου κάτι που παραβιάζει αυτοτελώς τα Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα μου και εντάσσεται στην έννοια της δίωξης σύμφωνα με τη νομολογία του ΕΔΔΑ.
    Επίσης προτού προβούν σε διοικητική πράξη ή υλική ενέργεια που θίγει δικαιώματα ή συμφέροντα πολίτη, ο υπάλληλος/οι καλούν τον ενδιαφερόμενο για να τον ενημερώσει και να του δώσει την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του.
    [Σύνταγμα άρθρο 20 παρ. 2, Ν. 2690/1999 άρθρο 6, (ΚΔΔ, ΦΕΚ 45 Α)].
    Ο υπάλληλος όταν συντάσσει αποφάσεις, ιδιαίτερα εάν αυτές θίγουν δικαιώματα πολιτών, οφείλει να εκθέτει στο προοίμιο τη νομική βάση και όλα τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, που αιτιολογούν πλήρως την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης.
    [Ν. 2690/1999 άρθρο 17, (ΚΔΔ, ΦΕΚ 45 Α)]
    .
    6) Στην σελίδα 146-147 του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου αναφέρει κατά λέξη :
    «Επειδή αισθανόμαστε απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι σε σκόπιμες και κακόβουλες πράξεις ιδιαίτερα από τον πατέρα του μαθητή». !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    7) Στην σελίδα 148 του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου αναφέρει κατά λέξη :
    «Επίσης, σε περίπτωση που συνεχίσει ο πατέρας και οι συγγενείς του να βρίσκονται όταν σχολάει ο μαθητής έξω από τα κάγκελα του σχολειού και να απασχολούν το παιδί, με αποτέλεσμα το παιδί να μην παίζει με τους συμμαθητές του και να επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία του, τότε θα θέλαμε την νομική υποστήριξη από δικηγόρο εάν υπάρχει,……. για απόφαση περιοριστικών μέτρων».
    Η συγκεκριμένη φράση – δήλωση είναι πραγματικά ανήκουστη και πρωτοφανής! Παραβιάζεται κάθε έννοια νομιμότητας (και ηθικής) οι δάσκαλοι του παιδιού μου να προβαίνουν σε τέτοια δήλωση, η οποία παραγνωρίζει κατάφωρα το δικαίωμα του γονέα να μεριμνά στοιχειωδώς για το παιδί του. Ουδόλως νομιμοποιούνται να παριστάνουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές του παιδιού μου.
    8) Στην σελίδα 142 του πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου αναφέρει κατά λέξη :
    « 26 Απριλίου 2013:……. Την ίδια μέρα ο πατέρας άναψε ένα αερόστατο το όποιο ήρθε κάποια στιγμή πάνω από την αυλή του σχολείου, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών και αιφνιδιάζοντας τους εφημερεύοντες δάσκαλους, που προσπαθούσαν φιλότιμα να προστατευόσουν τους μαθητές από το απίστευτο και απρόσμενο αυτό γεγονός …….να πέσει στα κεφάλια τους».
    Επιπλέον στην ανωμοτί εξέταση μαρτύρων που διενεργήθηκε το μήνα Δεκέμβριο 2013 στα πλαίσιο Προκαταρκτικής Έρευνας της Π.Ε.Γ’ Αθήνας , διακρίνουμε τα κάτωθι :
    Εκπαιδευτικός : « Το επιβεβαιώνω .Επίσης την ίδια ημέρα είχα ανάψει και εγώ παρόμοιο ως εποπτικό υλικό της σχετικής ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας Β΄ Τάξης ,λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.», παραδέχεται ότι το είχε ανάψει και ο ίδιος, απλά υποκρύπτει το ότι αυτό που άναψα έξωθεν του σχολείου ήταν αυτό που είχε ανάψει προηγουμένως μέσα στην Τάξη παρουσία 27 μαθητών, το οποίο του είχε παραδώσει ο υιός μου για να εκτελέσει τα εκπαιδευτικά καθήκοντα του και το οποίο έφερε στο διάλειμμα ο υιός μου στα κάγκελα (βρισκόμουν έξωθεν του σχολείου) για να το ανάψω για να δουν οι συμμαθητές του να φεύγει ψηλά στον ουρανό. Πράγματι ανέβηκε ψηλά στον ουρανό και οι μαθητές φώναζαν με θαυμασμό «αερόστατο!!»
    Ο Διενεργών την Προκαταρκτική Εξέταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα για τους εκπαιδευτικούς , πάρα μόνο καταλόγισε ευθύνη και πρότεινε την πειθαρχική δίωξη του κ. Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, ενώ γνώριζε ότι ήταν ήδη συνταξιούχος από τον Ιούνιο του 2013, διότι δεν τηρούσε ημερολόγιο σχολικής ζωής!!!!!!!!!!
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ «ΟΙ ΦΑΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ «; ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ή ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!!!!
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΗΣ , παρακαλω των Blogger να το αναρτηση ως θεμα συμφωνα με το Συνταγμα

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...