Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 25/02/2021, 15:21


Home / HEADER-NEWS / Αίτημα της Π.ΕΝ.Α. για συνάντηση με Δ.Ο.Ε με θέμα τη δικαστική απόφαση στην Ιταλία

Αίτημα της Π.ΕΝ.Α. για συνάντηση με Δ.Ο.Ε με θέμα τη δικαστική απόφαση στην Ιταλία

Δημοσιεύτηκε: 6:42 πμ Δεκέμβριος 3rd, 2014  


penadaskalon

Π. ΕΝ. Α. ΔΑΣΚΑΛΩΝ                                       ΠΡΟΣ:                      

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ                                                                   ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ

ΕΝΩΣΗ                                                                            ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ                                                                Ελλaδας

ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Δ/ΝΣΗ : Καυταντζόγλου 6, Αθήνα

ΤΚ : 11144                                                                       ΚΟΙΝ.

ΤΗΛ :6974268120, 6973233385                                  1) Αιρετοί ΚΥΣΠΕ   2) Μ.Μ.Ε

e-mail :penadask@gmail.com

                                                                                     

Αθήνα, 02/12/2014

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την προσφυγή Ιταλών εκπαιδευτικών, που διεκδικούσαν το μόνιμο διορισμό τους μετά από σειρά ετών διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Marko Ilesic, η προσφυγή δικαιώθηκε, καθώς οι εν λόγω συμβάσεις κρίθηκαν καταχρηστικές και, συνεπώς, αντιτιθέμενες στο ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο. Έτσι, το ιταλικό δημόσιο καλείται να μονιμοποιήσει και να αποζημιώσει τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονταν επανειλημμένα ως αναπληρωτές στα δημόσια σχολεία της Ιταλίας καλύπτοντας στην ουσία πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.

Η αναλογία της ιταλικής περίπτωσης με την ελληνική είναι προφανής. Και εκεί υπήρξε μεγάλο διάστημα χωρίς διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για τους εκπαιδευτικούς, αντίστοιχου με τον ελληνικό ΑΣΕΠ, κρατώντας δέσμιους τους εκπαιδευτικούς σε συνθήκες ελαστικής εργασίας. Επιπλέον, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αποτελούσαν για χρόνια ένα σημαντικό ποσοστό επί του συνόλου των εκπαιδευτικών στην Ιταλία, όπως άλλωστε συμβαίνει και στη χώρα μας, όπου υπάρχουν ακριτικά και δυσπρόσιτα σχολεία που κάθε χρόνο στελεχώνονται αποκλειστικά και μόνο από αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποινή φυλάκισης σε όσους προκαλούν διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι αναπληρωτές τόσο στο ιταλικό, όσο και στο ελληνικό παράδειγμα δεν καλύπτουν προσωρινές και έκτακτες, αλλά πάγιες, μόνιμες και διαρκείς ανάγκες (οργανικά κενά) σε εκπαιδευτικό προσωπικό, επωμιζόμενοι το βάρος των πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων προκειμένου να αποφύγουν τις δαπάνες για διορισμό μόνιμου προσωπικού. Μάλιστα, είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι η διακοπή της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας μας το 2010 αποτελεί μία πολιτική απόφαση που στοχεύει στην αναχαίτιση των διεκδικήσεών μας για μόνιμο διορισμό. Είναι χιλιάδες πλέον οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν συμπληρώσει ή/ και ξεπεράσει τα τρία χρόνια (36 μήνες) συνεχούς προσφερόμενης εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στα δημόσια σχολεία της χώρας, διάστημα το οποίο ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία ως ελάχιστο όριο προϋπηρεσίας προκειμένου να κριθούν καταχρηστικές οι ανανεώσεις των συμβάσεών μας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από μέσα Μάρτη έως τέλη Απρίλη θα δοθούν τα 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Σε συνέχεια των παραπάνω ζητούμε:

  1. Την άμεση προσφυγή από τη Δ.Ο.Ε ,ως σωματείο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα και των Αναπληρωτών Δασκάλων, στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά αναλογία της προσφυγής του ANIEF (του αντίστοιχου ιταλικού σωματείου), καθώς πλέον υπάρχει και το δεδικασμένο της ιταλικής προσφυγής που λειτουργεί υπέρ μας.
  2. Πίεση προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας για αναγνώριση όλης της πραγματικής προϋπηρεσίας μας από το 2010 μέχρι και σήμερα με σκοπό την προσμέτρησή της για την κατοχύρωση του δικαιώματος διορισμού μας.
  3. Συνάντηση με το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. στην οποία ως μέλη του σωματείου θα θέσουμε προς συζήτηση τα αιτήματα και τις προτάσεις μας.

Περιμένουμε τις δικές σας κινήσεις, καθώς και νομική καθοδήγηση επί του θέματος. Με εκτίμηση, Το προσωρινό Δ.Σ της Π.ΕΝ.Α. Δασκάλων

Πρόεδρος

Γκαραβέλλας Εμμανουήλ

Αντιπρόεδρος

Γιωργουλάκης Ιωάννης

Γραμματέας

Κυριακοπούλου Αλεξάνδρα

Ταμίας

Πατέρας Χρήστος

Μέλος

Τραυλός Διονύσιος Μέλος

Καρανικόλας Νικόλαος Μέλος

Ανδρέου Γεώργιος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...