Home / HEADER-NEWS / 20.135 αιτήσεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για εργασία στα Δημόσια ΙΕΚ

20.135 αιτήσεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για εργασία στα Δημόσια ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 2:00 μμ Δεκέμβριος 3rd, 2014  


iek

Υπ. Παιδείας: Ψέμα οι φωτογραφικές θέσεις σε προκήρυξη θέσεων

Τις 20.135 έφθασαν οι αιτήσεις των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για εργασία στα Δημόσια ΙΕΚ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Ο αριθμός των ενστάσεων ανήλθε σε 370. Οι ενστάσεις εξετάστηκαν διεξοδικά από τις επιτροπές και δόθηκαν απαντήσεις ξεχωριστά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο η πρόσκληση αφορούσε όλους τους υποψηφίους οι οποίοι κλήθηκαν με τα ίδια κριτήρια να υποβάλουν την αίτησή τους και συνεπώς δεν υπήρχαν φωτογραφικές θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά την κατηγορία ΠΕ18.05 Κομμωτικής το ΙΝΕΔΙΒΙΜ απέστειλε οδηγία σε όλους τους Διευθυντές ζητώντας στοιχεία για τους εκπαιδευτές που εκ παραδρομής δήλωσαν την ειδικότητα αυτή ώστε να τοποθετηθούν στη σωστή ειδικότητα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Κομμωτικής, με επιστολή του, που κατατέθηκε στη Βουλή, ως αναφορά, επισημαίνει ότι 25 εκπαιδευτικοί δήλωσαν ως βαθμίδα εκπαίδευσης ΠΕ18.05 και αντί να διαγραφούν παραμένουν ανάμεσα στους πίνακες των ΤΕ01.19 με τα ίδια μόρια που είχαν δηλώσει ως ΠΕ.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας ΠΕ18.05 εφόσον ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρχε ΤΕΙ Κομμωτικής. Ο Σύλλογος αναρωτιέται τι νόημα έχει η υπεύθυνη δήλωση προσωπικών στοιχείων όταν κάποιος δηλώνει ανακριβή στοιχεία.

Όπως προειπώθηκε, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ζήτησε  στοιχεία για τους εκπαιδευτές που εκ παραδρομής δήλωσαν την ειδικότητα αυτή ώστε να τοποθετηθούν στη σωστή ειδικότητα.

Σε άλλο θέμα που θίγει ο Πανελλήνιος Σύλλογος και που αφορά τη μη μοριοδότηση της παιδαγωγικής επάρκειας το Υπουργείο αναφέρει ότι αυτή θεωρείται προαπαιτούμενη επιμόρφωση και δεν μοριοδοτείται πλέον.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που θέτει ο Πανελλήνιος Σύλλογος είναι ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δέχονται το σπάσιμο των ωρών σε δίωρα ή τετράωρα με το πρόσχημα να δουλέψουν όλοι, πράγμα αδύνατον να συμβεί διότι με βάση τον πίνακα καλείται πάντα ο πρώτος δίνοντας το τη δυνατότητα να έχει πχ σε 4 ΔΙΕΚ από 3 ώρες. Το Υπουργείο απαντά ότι η κατάρτιση του εβδομαδιαίου προγράμματος και η ανάθεση διδακτικών ωρών γίνεται με ευθύνη των Διευθυντών ΔΙΕΚ και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας των ΙΕΚ.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς αναμένει από τον ΑΣΕΠ τους οριστικούς πίνακες διάθεσης προσωπικού για την απορρόφηση στα ΔΙΕΚ και στις ΣΕΚ των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα δυνάμει του Ν4172/2013.

Αναφορά με την επιλογή εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις πιστοποίησης το Υπουργείο κάνει γνωστό ότι με την παρ.5 του άρθρου 25 του Ν.4186/2013 παρέχεται νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση Κοινής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών ύστερα από εισήγηση του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ με την οποία καθορίζεται το Σύστημα Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης όλων των ειδικοτήτων των αποφοίτων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης και ΙΕΚ.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί και συγκεκριμένα, στα άρθρα 5 και 6 ορίζονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις οργάνωσης, λειτουργίας και στελέχωσης των Εξεταστικών Κέντρων Θεωρητικού και Πρακτικούς Μέρους καθώς και των Βαθμολογικών Κέντρων Θεωρητικού Μέρους. Στη διαδικασία συμμετέχουν εκπαιδευτές ΙΕΚ ή Ειδικοί Επιστήμονες ενταγμένοι στο «Μητρώο Αξιολογητών – Επιτηρητών – Ελεγκτών – Επιθεωρητών – Εμπειρογνωμόνων» του ΕΟΠΠΕΠ της αντίστοιχης ειδικότητας.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της διαφάνειας των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ.

Καλόγηρος Βασίλειος

NEWS.GR


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...