Home / HEADER-NEWS / Τι ειπώθηκε στην συνάντηση Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας με τον Υπουργό Παιδείας

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας με τον Υπουργό Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 1:47 μμ Νοέμβριος 4th, 2014  


ypourgeio

Ποια θέματα έθεσαν οι τρίτεκνοι στον Υπουργό Παιδείας

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας όπως ενημέρωσε το news.gr η Οργανωτική Γραμματέας κα Βακουφτσή.

Η Ομοσπονδία έθεσε μια σειρά ζητημάτων στον Υπουργό Παιδείας όπως ήταν η ποσόστωση του 20% στις προσλήψεις των αναπληρωτών, τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, αποσπάσεις τριτέκνων, μετεγγραφές και εξάμηνο.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία κατήγγειλε το γεγονός ότι αν και ο νόμος  3454/2006 προβλέπει το 20% των προσλήψεων  των αναπληρωτών να δίνεται σε τρίτεκνους αυτό στην πράξη δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η νομοθεσία.  Η ΟΠΟΤΤΕ έδωσε και αριθμητικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία σε 558 προσλήψεις δασκάλων οι τρίτεκνοι ήταν μόλις 4, ήτοι ποσοστό 0,7% ενώ σε 165 φυσικούς ήταν μόνο 25, ποσοστό 15%.

Η κα Βακουφτσή μας ανέφερε ότι όταν τέθηκε το πιο πάνω θέμα ο Υπουργός δήλωσε ότι εφαρμοζόταν η ποσόστωση του 20% και μετά την ενημέρωση που έλαβε δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα. Επίσης η Ομοσπονδία ενημέρωσε τον Υπουργό ότι καταργήθηκε η ποσόστωση στις προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.

Η Ομοσπονδία έθεσε και το θέμα της διαθεσιμότητας των 112 τριτέκνων εκπαιδευτικών.  Σχετικά δε με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει αποκατάστασή τους.

Δέσμευση από τον πλευρά του Υπουργού Παιδείας υπήρξε και ως προς την επιλογή των παιδιών των τριτέκνων στα νηπιαγωγεία.  Όπως είναι γνωστό όταν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις προσφερόμενες θέσεις για τα νήπια δεύτερης ηλικίας πραγματοποιείται κλήρωση. Οι τρίτεκνοι ζήτησαν  να έχουν προτεραιότητα στην επιλογή των προνηπίων όπως και οι πολύτεκνοι γεγονός για το οποίο υπήρξε, όπως προειπώθηκε, δέσμευση από τον κ. Λοβέρδο.

Η Ομοσπονδία έθιξε και το θέμα των αποσπάσεων των τρίτεκνων εκπαιδευτικών. Ο Υπουργός έδειξε κατανόηση χωρίς όμως να υπάρξει δέσμευση από την πλευρά του. Σε ανακοίνωση της η ΟΠΟΤΤΕ ανέφερε για το όλο θέμα ότι το υπουργείο παιδείας δεν εφάρμοσε και δεν εφαρμόζει καθόλου αποσπάσεις για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς τριτέκνους. Πολλοί τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε απόγνωση γιατί καλούνται να εργαστούν μακριά από τις οικογένειές τους με τις όποιες δυσβάστακτες οικονομικές & οικογενειακές συνέπειες.

Σχετικά με τις μετεγγραφές η προτροπή του Υπουργού προς τις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μην χαθεί ούτε ο ελάχιστος χρόνος παρακολούθησης μαθημάτων από τους μετεγγραφέντες φοιτητές και φυσικά να μην χαθεί το εξάμηνο, όπως απαίτησε η ΟΠΟΤΤΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

 Όσο δε για τους υποψηφίους του 10% υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους  των Σχολών από την οποία θα προκύψει το τι ‘’μέλλει γενέσθαι’’. Από την ΟΠΟΤΤΕ έγινε γνωστό στον Υπουργό πως οι ουσιαστικά ενδιαφερόμενοι αυτής της κατηγορίας είναι τόσο λίγοι που ουσιαστικά δεν θα επηρεαστεί η ισορροπία των Σχολών. Το αισιόδοξο είναι πως υπήρξε ευνοϊκά κείμενος στην άποψη της ΟΠΟΤΤΕ.

Τέλος θετικός ήταν ο Υπουργός Παιδείας στο αίτημα της Ομοσπονδίας για χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος των 1000 ευρώ στους τρίτεκνους που έχουν ως εισόδημα το ποσό των ποσό των 45.000 ευρώ έτσι ώστε να εναρμονίζεται με το ποσό που το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ως το ανώτατο όριο.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...