Home / Featured / Στις 25/11 η τροπολογία για το επίδομα των 300 ευρώ για εθελοντική εργασία μονίμων με άδεια ανατροφής

Στις 25/11 η τροπολογία για το επίδομα των 300 ευρώ για εθελοντική εργασία μονίμων με άδεια ανατροφής

Δημοσιεύτηκε: 8:56 πμ Νοέμβριος 19th, 2014  


vouli

Δεν πάει καθόλου καλά… Έχει αλλοφρονήσει τελείως! Ο άνθρωπος έχει λυσσάξει να ξεπεράσει και αυτόν τον Μέγα Αδώνιδα! Μετά το τζάμπα δουλειά (πληρωμή τους με… μόρια), που ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς τώρα τους ζητά να εγκαταλείψουν την ανατροφή των παιδιών τους έναντι επιδόματος 300 ευρώ! Δεν πάει καλά σας λέμε…

Τέλος είναι προκλητικό κι επικίνδυνο ένας υπουργός να μην έχει συναίσθηση του τι λέει και κάνει, ώστε να τολμά να βγαίνει δημόσια σε τηλεοράσεις αλλά και να παραμένει στη θέση του.

Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε: (e-Πύλη Εκπαίδευσης)

Bonus 300 ευρώ για εθελοντική εργασία σε μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Στις 25 Νοεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί η ρύθμιση για την εθελοντική εργασία που θα αφορά μόνιμους εκπαιδευτικούς με άδεια ανατροφής. Όπως προκύπτει από τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ( Συνέντευξη του Υπουργού στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ) πρόκειται για εθελοντική εργασία προαιρετική και όσοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί την επιλέξουν θα λαμβάνουν πέρα από το μισθό τους και ένα βοήθημα μέσω ΕΣΠΑ ύψους 300 που ο υπουργός το ονόμασε «επίδομα ανατροφής».

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε:

«Σε ό,τι αφορά τον εθελοντισμό πάντως που ασκήθηκε ιδιαίτερη κριτική για να το κάνω πιο κομψό, η απάντηση συγκεκριμένα που δίνουμε είναι αυτή: έχουμε αυτή τη συνεργασία σε εξέλιξη με το υπουργείο Εργασίας και ελπίζω τελικά να καρποφορήσει. Βέβαια είναι εθελοντική η συμμετοχή -ένα βοήθημα δίνει το υπουργείο Εργασίας- όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν και πάντα για σχολεία κοντά στο σπίτι τους. Και δεν πρόκειται για μαύρη εργασία, όπως είπαν διάφοροι έξυπνοι». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα καλύψουν λίγες ώρες ο υπουργός απάντησε: Κανονικά θα κάνουν δουλειά εκπαιδευτικού στις ώρες της εβδομάδας που έχουν ανάγκη τα σχολεία και αυτοί έχουν την αντίστοιχη ειδικότητα και η συνεισφορά του δημοσίου θα είναι μέσω ΕΣΠΑ αυτά τα 300 € που δεν είναι ούτε μισθός ούτε τίποτε, είναι ένα επίδομα. Ούτε την άδεια χάνουν, ούτε την άδεια μεταφέρουν. Κάνουν παράλληλα. Όπως προειπώθηκε απαιτείται νομοθετική ρύθμιση ενώ ο υπουργός δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής είναι περίπου 3.000. «Το μελετά ο κ. Κεγκέρογλου, θέλει νομοθετική πρωτοβουλία θα τη φέρω στη Βουλή του 25 του μηνός και από εκεί και πέρα θα τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα και όσοι βοηθήσουν».

Κάλυψη κενών

Για την κάλυψη των κενών ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος αναφέροντας ότι θα καλυφθούν νωρίς. «Υπολογίζουμε νωρίτερα. Τι Γενάρη; Μιλάμε για το ’14. Οι άλλοι πάνε. Θα καλύψουμε μέρος των αναγκών, θα καλύψουμε μέρος των αναγκών μεγάλο όμως στην Ειδική Αγωγή από το ΕΣΠΑ, θα καλύψουμε και το σύνολο του προβλήματος με αυτή την κίνηση εάν ολοκληρωθεί σε επίπεδο κυβερνητικό τις επόμενες μέρες. Αισιοδοξώ ότι θα γίνει και θα σας το ανακοινώσω αμέσως».

Πηγή, pekp.gr

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

…………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΑΥΓΗ

Ο Λοβέρδος καλεί εκπαιδευτικούς με άδεια ανατροφής τέκνων για να καλύψουν τα κενάΠρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τελούν σε άδεια ανατροφής τέκνων, θα απευθύνει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν κατά το δυνατόν τα κενά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπαιδευτικοί σε άδεια ανατροφής τέκνων είναι περίπου 3.000. Η πρόταση του υπουργείου είναι οι εκπαιδευτικοί αυτοί να καλύπτουν, εφόσον το επιθυμούν, κενά που υπάρχουν στα σχολεία αντί ενός επιδόματος 300 ευρώ που θα δίδεται από το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια τα κενά, καθώς μετά την έναρξη του σχολικού έτους προστέθηκαν νέα.

Υπενθύμισε ότι από τις 350 αιτήσεις για συνταξιοδότηση που κατατέθηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου, έγιναν δεκτές μόνο οι 50. «Οι υπόλοιποι θα πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις» τόνισε.

Κενά θα καλυφθούν επίσης από 86 εκπαιδευτικούς, των οποίων ανακλήθηκαν οι αποσπάσεις, 1.000 εκπαιδευτικούς οι μισθοί των οποίων θα καλυφθούν από τις άδειες άνευ αποδοχών που έχουν πάρει συνάδελφοί τους, ενώ θα προσληφθούν 100 μόνιμοι σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, θα προσληφθούν 800 αναπληρωτές για τα σχολεία ειδικής αγωγής.

«Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική κριτική, δεν μας ενοχλεί η ειρωνεία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλύψουμε τα κενά. Είναι κυνισμός να λες ότι δεν έχω χρήματα να παίρνω εκπαιδευτικούς, αν δεν συνοδεύεται αυτή η αλήθεια από μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά» τόνισε.

avgi.gr

………………………………………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΑ ΝΕΑ

Σχέδιο έξι σημείων για την κάλυψη των κενών στα σχολεία που περιλαμβάνει και εθελοντισμό εκπαιδευτικών όχι όμως με «αμοιβή» κάποια μόρια έναντι μελλοντική πρόσληψης, όπως ήταν η αρχική σκέψη, αλλά με επίδομα 300 ευρώ τον μήνα ανακοίνωσε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Σύμφωνα με το «ΤΑ ΝΕΑ» νέο σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

1.    Δεν υπογράφονται αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά την έναρξη του σχολικού έτους, με εξαίρεση όσες αφορούν σοβαρούς λόγους υγείας. Οι υπόλοιποί  θα περιμένουν το τέλος της χρονιάς. Υπολογίζεται κάλυψη 300 κενών με αυτόν τον τρόπο.

2.    Επιστροφή εκπαιδευτικών που ήταν αποσπασμένοι σε φορείς. Θα καλυφθούν έτσι 86 .

3.    Καλούνται εθελοντικά όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου να διδάξουν σε σχολεία της περιοχής του λαμβάνοντας 300 ευρώ ως πρόσθετο επίδομα ανατροφής παιδιού από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι περίπου 3.000, παραμένει όμως άγνωστο πόσοι θα εισαχθούν τελικά στο πρόγραμμα. «Με τον εθελοντισμό δεν ξέρω πόσοι θα προκύψουν, επειδή αυτό το θέμα χτυπήθηκε πάρα πολύ. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν χτυπάει ο οποιοσδήποτε, ας κάνει τη δουλειά του δημοσιογραφικά όπως θέλει και πολιτικά. Εμάς μας ενδιαφέρει να καλύπτουμε οσο περισσότερα κενά μπορούμε και δεν καταλαβαίνουμε και τίποτε σε αυτήν την προσπάθεια. Τα παιδιά μας ενδιαφέρουν πρωτίστως και όχι η πολιτική κριτική ήτα διάφορα εξυπνακίστικα αυτών που είναι απ’ έξω από το παιχνίδι και κάνουν τον έξυπνο» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Λοβέρδος. Το πρόγραμμα χρειάζεται πάντως και νομοθετική πρωτοβουλίας για να ξεκινήσει, η οποία θα ληφθεί στις 25 Νοεμβρίου.

4.    Πρόσληψη 800 αναπληρωτών στην Ειδική Εκπαίδευση, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

5.    Πρόσληψη 1.000 αναπληρωτών – για τη Γενική Εκπαίδευση  – με χρήματα που θα μεταφερθούν από τις μισθοδοσίες άλλων 1.500 εκπαιδευτικών, οι οποίοι αυτή την περίοδο κάνουν χρήση άδειας άνευ αποδοχών. Οι προσλήψεις αυτές όμως θα καθυστερήσουν καθώς χρειάζεται ειδική συναίνεση που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητική Μεταρρύθμισης αλλά και συνολική αντιμετώπιση του θέματος μεταφοράς τέτοιων κονδυλίων.

6.    Πρόσληψη 100 μονίμων εκπαιδευτικών από τη λίστα  του ΑΣΕΠ.

Με τους τρόπους αυτούς, είπε ο Α. Λοβέρδος χθες, θα καλυφθούν τα κενά ενώ υπαινίχθηκε ότι πολλά κενά που προέκυψαν μετά την έναρξη του σχολικού έτους οφείλονται σε άδειες που δόθηκαν καθ’ υπερβολήν, λόγω επαπειλούμενων κυήσεων: «Τι αν πω στους διευθυντές του ΕΣΥ που δίνουν άδεια για ψύλλου πήδημα στις επαπειλούμενες κυήσεις; Να πω μη δίνετε; Είμαι εγώ γιατρός; Όλοι οι υπουργοί έχουν έρθει σε αυτή την απόγνωση που έρχομαι και εγώ, όλοι καταλαβαίνουν ότι εδώ υπάρχει παιχνίδι, μα δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Και γιατρό να ήμουν δεν θα μπορούσα να παρέμβω στην υπογραφή ενός διευθυντή του ΕΣΥ» τόνισε ο υπουργός.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...