Τελευταία Νέα

Τρίτη, 26/05/2020, 09:41


Home / Featured / Σεμινάριο – «Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού: ο ρόλος του Εκπαιδευτικού, του Ειδικού και της Οικογένειας»

Σεμινάριο – «Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού: ο ρόλος του Εκπαιδευτικού, του Ειδικού και της Οικογένειας»

Δημοσιεύτηκε: 10:29 πμ Νοέμβριος 10th, 2014  


Autismos

Επιστημονικό Σεμινάριο

23 Νοεμβρίου 2014 – Πάτρα

  1. Γενική Περιγραφή – Στόχος Επιμόρφωσης

Η υποστήριξη της θετικής συμπεριφοράς είναι διακριτός κλάδος της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς (Carr, 1997), ο οποίος δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ατόμου αλλά και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή και θεωρούνται εν δυνάμει παράγοντες αλλαγής (Carr κ.α., 1999′ 2002).

 

Η διαδικασία λήψης αποφάσεων για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό βασίζεται στις εμπειρικές ενδείξεις, στην αρχή της ομαλοποίησης και τις προσωποκεντρικές αξίες των παιδαγωγών οποίοι δεν αντιμετωπίζονται ως τεχνίτες εκτελεστές αποφάσεων των ειδικών αλλά ως αυτόνομοι επαγγελματίες, ικανοί δηλαδή για τη λήψη αφηρημένων αποφάσεων (Carr, 1997). Σε αντίθεση με την παραδοσιακή προσέγγιση που αντιμετωπίζει τους γονείς ως παθητικές πηγές πληροφόρησης οι γονείς εμπλέκονται ενεργά στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και στην εκπαίδευση του παιδιού τους ενώ εκπαιδεύονται σε θέματα παρέμβασης (Ntinas & Carr, 2005).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Παληγιάννης: 7.024 τα οργανικά κενά στην Αθμια. Άμεση ανάγκη διορισμών

Σκοπός του προγράμματος

Η τεχνική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων ώστε να δράσουν αποτελεσματικά στο πλαίσιο της ανάπτυξης της συνεργατικότητας συντονίζοντας και υποστηρίζοντας τους ενήλικες που εμπλέκονται στην ποιότητα ζωής του προσώπου με αυτισμό.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς αλλά και σε εργαζόμενους ή υποψήφιους εργαζόμενους του συστήματος παροχής ανθρωπίνων υπηρεσιών (π.χ. εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς).

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τρόπος διεξαγωγής των πανελλαδικών

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν

    «Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν με συγκεντρωτισμό ...