Home / HEADER-NEWS / Πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς που τελούν σε άδεια ανατροφής τέκνων έναντι 300 ευρώ τον μήνα!

Πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς που τελούν σε άδεια ανατροφής τέκνων έναντι 300 ευρώ τον μήνα!

Δημοσιεύτηκε: 4:52 μμ Νοέμβριος 18th, 2014  


ekpaideytikos

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς που τελούν σε άδεια ανατροφής τέκνων θα απευθύνει το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν κατά το δυνατόν τα κενά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπαιδευτικοί σε άδεια ανατροφής τέκνων είναι περίπου 3.000.

Η πρόταση του υπουργείου είναι να καλύπτουν, εφόσον το επιθυμούν, κενά που υπάρχουν στα σχολεία αντί ενός επιδόματος 300 ευρώ που θα δίνεται από το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια τα κενά, καθώς μετά την έναρξη του σχολικού έτους προστέθηκαν νέα.

Ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι από τις 350 αιτήσεις για συνταξιοδότηση που κατατέθηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου έγιναν δεκτές μόνο οι 50. «Οι υπόλοιποι θα πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις» τόνισε.

Κενά θα καλυφθούν επίσης από 86 εκπαιδευτικούς των οποίων ανακλήθηκαν οι αποσπάσεις, από 1.000 καθηγητές οι μισθοί των οποίων θα καλυφθούν από τις άδειες που έχουν πάρει συνάδελφοί τους άνευ αποδοχών, ενώ θα προσληφθούν και 100 μόνιμοι σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, προβλέπονται προσλήψεις 800 αναπληρωτών στα σχολεία ειδικής αγωγής.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καλύψουμε τα κενά. Είναι κυνισμός να λες ότι δεν έχω χρήματα να παίρνω εκπαιδευτικούς, αν δεν συνοδεύεται αυτή η αλήθεια από μια προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά» επεσήμανε.

Ως προς την υπερφόρτωση των πανεπιστημίων, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι εξετάζεται το θέμα της μεταφοράς της αρμοδιότητας καθορισμού του αριθμού των εισακτέων και των μετεγγραφέντων στα ιδρύματα. Δήλωσε, μάλιστα, έτοιμος η σχετική νομοθετική ρύθμιση, εφόσον συμφωνήσουν οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, να κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μαζί με το νομοσχέδιο για την έρευνα.

«Οι λύσεις προκύπτουν από τον διάλογο όχι από τις συγκρούσεις. Αιφνιδιάστηκα αρνητικά από τον κ. Φορτσάκη, τον οποίο στηρίξαμε. Είναι δυνατόν καθηγητής δημοσίου δικαίου να λέει ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο, ενώ επικαλείται τη νομιμότητα για τις συνεδριάσεις της Συγκλήτου;» διερωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος.

«Ας καθορίσουν τα πανεπιστήμια με βάση τη χρηματοδότηση ανά φοιτητή τον αριθμό των εισακτέων. Αλλά αυτό είναι ένα καλβινιστικό μοντέλο. Αυτό θα εφαρμόσουν τα πανεπιστήμια στην κρίση του 2014; Τότε θα βρεθούν αντιμέτωπα με την ελληνική κοινωνία» ανέφερε.

Για το ίδιο θέμα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής δήλωσε ότι τη μεγαλύτερη πίεση έχουν δεχθεί τα τμήματα μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων στο ΕΜΠ, καθώς και οι σχολές νομικής, ιατρικής και τα τμήματα παιδαγωγικής και νηπιαγωγών στο ΕΚΠΑ.

Πηγή: zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και ξαφνικά βρήκανε 1800 πιστώσεις για αναπληρωτές

Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε για ΑΣΕΠ. 100 μόνιμοι διορισμοί από εναπομείναντες διοριστέους ΑΣΕΠ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου (VIDEO – όλη η συνέντευξη)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ

Έχουμε σε εξέλιξη, δεν ξέρω πότε θα ολοκληρωθεί χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία θα την καταθέσω στις 25 του μηνός στην Ολομέλεια της Βουλής, για να μπορέσουμε με το υπουργείο Εργασίας τον κ. Κεγκέρογλου που έχουμε συνεργαστεί, να προσφέρουμε σε όποιον εθελοντικά θέλει εκπαιδευτικό κυρίως σε όποια είναι σε άδεια ανατροφής τέκνου, να μπορεί όχι να τη διακόπτει και να τη μετακυλύει στο μέλλον, να μπορεί παράλληλα να πηγαίνει στο σχολείο της περιοχής του και να παίρνει από προγράμματα του υπουργείου Εργασίας 300 € ενίσχυσης για την ανατροφή του παιδιού του. Δεν ξέρω πόσοι θα έρθουν από εκεί, αλλά και ένας να έρθει είναι καλό.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέδρος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή να εργάζονται ως ωρομίσθιοι; Αυτό εννοείτε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι δεν θα εργάζονται. Θα είναι εθελοντική η συνεισφορά τους εάν θέλουν να είναι και θα παίρνουν ένα επίδομα ανατροφής από το Υπουργείο Εργασίας, από το ΕΣΠΑ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα 300 € που λένε. Ο μισθός τους;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κανονικά όπως τον έχουν. Γι’ αυτό είναι άθλιοι όσοι έγραψαν τα περί.. Άθλιοι στα ίσια δηλαδή! Ξέρω ότι είναι περίπου 3.000

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Και πόσο καιρό παίρνουν άδεια;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτοί έχουν τις εννιάμηνες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όπως στον ιδιωτικό τομέα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτοί έχουν τις άδειες που δίνει ο υπαλληλικός Κώδικας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εννιά μήνες;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Παραπάνω είναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για λοχεία είναι άλλο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για λοχεία είναι μικρό, η ανατροφή είναι μετά. Δεν θα διακόπτονται αυτά, κανονικά. Θα μπορείς να κάνεις κάτι ταυτόχρονα και η απολαβή σου θα είναι 300 €. Το μελετά ο κ. Κεγκέρογλου, θέλει νομοθετική πρωτοβουλία θα τη φέρω στη Βουλή του 25 του μηνός και από εκεί και πέρα θα τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα και όσοι βοηθήσουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγνώμη το άλλο σχέδιο που είχε ειπωθεί πάλι για τον εθελοντισμό για τα επιπλέον μόρια και τα λοιπά ισχύει; Το αποσύρετε; Τι θα γίνει;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό είναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα επιπλέον μόρια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν θα δώσουμε μόρια αφού δίνουμε αυτό το επίδομα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα δεν ισχύει με τα μόρια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τα 300 € θα είναι να καλύψουν δύο ώρες σε ένα σχολείο ή θα δουλεύουν όλη μέρα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κανονικά θα κάνουν δουλειά εκπαιδευτικού στις ώρες της εβδομάδας που έχουν ανάγκη τα σχολεία και αυτοί έχουν την αντίστοιχη ειδικότητα και η συνεισφορά του δημοσίου θα είναι μέσω ΕΣΠΑ αυτά τα 300 € που δεν είναι ούτε μισθός ούτε τίποτε, είναι ένα επίδομα. Ούτε την άδεια χάνουν, ούτε την άδεια μεταφέρουν. Κάνουν παράλληλα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στον ιδιωτικό τομέα εμείς τα εξαγοράζουμε αυτά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στις 800 θέσεις αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή που είναι δεδομένες και στην προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών, τη δική μας και το Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους 1.000 που θα αντικαταστήσουν αυτούς που πήραν άνευ αποδοχών. Να δώσετε βάση στους 86 που επιστρέφουν από τις φορείς που είχαν αποσπαστεί και στους 300 που δεν υπογράφεται η αίτηση συνταξιοδότησής τους. Αυτά είναι στο χέρι, μέτρα. Σκληρά ορισμένα, αλλά στο χέρι. Η κα Χριστοφιλοπούλου με ενημέρωσε ότι μπορούμε 100 θέσεις μονίμων να έχουμε στο σκεπτικό μας. Αν είναι 100 θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών η απορρόφηση θα γίνει από τη γνωστή λίστα και με ταχύτατη διαδικασία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα προσλάβουμε τώρα …;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Υπάρχει αυτή η δυνατότητα μας είπε η κα Χριστοφιλοπούλου χτες και θα την αξιοποιήσουμε γιατί είναι 100 μόνιμοι. Και υπάρχουν και 7 νηπιαγωγοί εκεί στους επιτυχόντες του 2008-’09.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια διευκρίνιση για την εθελοντική κάλυψη κενών, θα απευθυνθείτε αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής ή κατά προτεραιότητα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Διερευνήσαμε όλα τα Υπουργεία τις δυνατότητες, δεν βγαίνει κάτι. Δεν βγαίνει κάτι χρήσιμο. Δηλαδή είχαμε δυνατότητες για 30 άτομα από εδώ, για 50 από άλλο Υπουργείο, δεν βγαίνει. Κάναμε όλο το γύρο σχεδόν της Ελληνικής Κυβέρνησης για να δούμε τι δυνατότητες έχουμε. Δεν βγαίνει, δεν υπάρχει. Αλλά κάναμε όλες τις προσπάθειες. Ακούστε, είναι κυνισμός να λες «δεν έχω χρήματα να παίρνω εκπαιδευτικούς», εάν δεν συνοδεύεις αυτή την αλήθεια σου με αγώνα να καλύψεις τα κενά. Εμείς είμαστε οπαδοί της αλήθειας και τη μοιραζόμαστε μαζί σας, για να μην μπορεί κανείς να κάνει τον έξυπνο. Και η αλήθεια είναι ότι χρήματα για να καλύψουμε τα κενά δεν έχουμε και το ξέραμε από την αρχή. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε και επιγενόμενα κενά, η αλήθεια είναι ότι παλεύουμε με νύχια και με δόντια να τα καλύψουμε. Άρα είμαστε φιλαλήθεις, μοιραζόμαστε την αλήθεια και δεν έχουμε κυνισμό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 18.11


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...