Home / HEADER-NEWS / Που θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου για Π.Δ.Σ. στα ΕΠΑΛ

Που θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου για Π.Δ.Σ. στα ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 10:36 πμ Νοέμβριος 7th, 2014  


5epal

Τη λειτουργία του Προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Όπως έχει γράψει το news.gr στο εν λόγω πρόγραμμα θα προσληφθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου στις ειδικότητες των φιλολόγων, μαθηματικών, καθώς και σε τεχνικές ειδικότητες.

Όπως αναφέραμε σε προγενέστερο άρθρο η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη δεν θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα λόγω και των μειωμένων πιστώσεων που ανέρχονται σε περίπου 480.  Έχουν εξασφαλιστεί χρήματα για τον Άξονα 1 του ΕΣΠΑ που αφορά τις ακόλουθες περιοχές:

1.Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Νομοί: Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη, Ξάνθη, Έβρος

2. Θεσσαλία

Νομοί: Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας

3.Ήπειρο

Νομοί: Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Άρτας, Θεσπρωτίας

4.Ιόνια Νησιά

Νομοί: Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας

5. Δυτική Ελλάδα

Νομοί: Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας

6. Πελοπόννησο

Νομοί: Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας

7. Βόρειο Αιγαίο

Νομοί: Λέσβου, Χίου, Σάμου

8. Κρήτη

Νομοί: Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου

Στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα λειτουργήσει το πρόγραμμα λόγω των μειωμένων πιστώσεων. Η ΠΔΣ θα αφορά και τις 3 τάξεις των ΕΠΑΛ και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον κυρίως των μαθητών της Α λυκείου.

Όταν ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά θέματα το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εκπαιδευτικούς για την κατάθεση αιτήσεων εργασίας στο εν λόγω πρόγραμμα. Η επιλογή θα γίνει με βάση τη σειρά που έχουν οι εκπαιδευτικοί στον πίνακα αναπληρωτών ενώ οι συμβάσεις θα είναι 12 ωρών.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας σε άνεργους εκπαιδευτικούς. Ειδικά στον πολυπληθή κλάδο των φιλολόγων υπολογίζεται ότι θα εργαστούν περίπου 150-180 φιλόλογοι.

Μεταξύ των άλλων να αναφέρουμε ότι αναμένεται ακόμα μια φάση πρόσληψης αναπληρωτών στη Βθμια Εκπαίδευση όμως ο αριθμός ίσως να είναι μικρότερος από 150 όπως γράψαμε χθες και ενδέχεται να μειωθεί ακόμα και στο 50% καθώς υπάρχει πρόβλημα με τις διαθέσιμες πιστώσεις όπως μας ενημέρωσαν σήμερα.

Το Υπουργείο έχει ως στόχο να ξεκινήσει το πρόγραμμα άμεσα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία αν και επιδίωξη  ήταν η έναρξη των μαθημάτων να πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να επισπεύσει τις διαδικασίες και να προχωρήσει άμεσα στην έναρξη του προγράμματος ώστε να βοηθήσει τους μαθητές και να μη σημειωθεί η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια όπου και έγιναν προσλήψεις στο τέλος σχεδόν του σχολικού έτους με αποτέλεσμα να απαξιωθεί το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας των Γυμνασίων.

Θυμίζουμε ότι οι μαθητές είχαν δηλώσει συμμετοχή το 2013-14 από το Σεπτέμβριο και τελικά το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει το Μάρτιο!

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...