Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 04/08/2021, 02:35


Home / HEADER-NEWS / ΠΑΣΥΚΑΓΑ – Ημερίδες επιμόρφωσης (Αθήνα 29/11 και Θεσσαλονίκη 13/12)

ΠΑΣΥΚΑΓΑ – Ημερίδες επιμόρφωσης (Αθήνα 29/11 και Θεσσαλονίκη 13/12)

Δημοσιεύτηκε: 11:03 πμ Νοέμβριος 15th, 2014  


synedrio

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) προκειμένου να βοηθήσει όλους τους συναδέλφους γαλλικής, τους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και φοιτητές,

να εμπλουτίσουν τις διδακτικές και παιδαγωγικές πρακτικές τους και να αναπτύξουν τεχνικές ενδυνάμωσης της ψυχικής τους ανθεκτικότητας, διοργανώνει στις 29 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο, στο ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ, (Σίνα 31, Αθήνα), ημερίδα Επιμόρφωσης, με βιωματικά σεμινάρια Διδακτικής με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών, Παιδαγωγικής, Καινοτόμων Δράσεων και Συμβουλευτικής- Ψυχολογίας, που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών μέσα στην τάξη καθώς και στην ηθική στήριξη του εκπαιδευτικού στην καθημερινότητά του.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι καθηγητές γαλλικών αλλά και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων καθώς και νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και φοιτητές, που το επιθυμούν. Στη λήξη της ημερίδας θα διανεμηθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής. Η ημερίδα θα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά τα πρακτικά όλων των (δι)ημερίδων του 2014 στους συμμετέχοντες.

 

Πρόγραμμα Σαββάτου 29/11/2014

8.30-9.30: Εγγραφές

9.40-10.20: 1η Εισήγηση: Θέμα: «Νέες διδακτικές προσεγγίσεις που στηρίζονται στη διαθεματικότητα: παραδείγματα»                    

                       Εισηγήτρια: Δρ Μαρία Κεκροπούλου, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02, Φιλολόγων  

 

10. 20-11.00: 2η Εισήγηση: Θέμα: «Η Παιδαγωγική διάσταση των Νέων Τεχνολογιών: προκλήσεις και περιορισμοί»

                         Εισηγήτρια: Δρ Λαμπρινή Παπατσίμπα, Καθηγήτρια ΠΕ04, Φυσικός

 

11.00-11.40: 3η Εισήγηση: Θέμα: «Η φήμη του Εκπαιδευτικού»

                     Εισηγητής: Εισηγητής: Γιώργος Παπατριανταφύλλου, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επικοινωνιολόγος, Συγγραφέας, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Kissfm

 

11.40-12.20: 4η Εισήγηση: Θέμα: «Εσωτερικές αναζητήσεις με τη βοήθεια της Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής»

                     Εισηγητής: Πολυνίκης Τριγάζης, Msc Φιλοσοφίας

 

12.20-12.50: Διάλειμμα

 

12.50-13.30: 5η Εισήγηση: Θέμα: «Εκπαιδευτικές πολιτικές και εργαλεία διδασκαλίας με  τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών»

                       Εισηγητές: Χ. Γκούσιος, Αν. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

                        Φ. Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

                                     Μ. Βλάχου, Msc Διδακτικής

 

13.30-14.20: 6η Εισήγηση: Θέμα: « Από την επιμόρφωση στην πράξη: παράδειγμα Σχεδίου Μαθήματος με τη χρήση εργαλείων WEB 2.0»

                   Εισηγητές: Στέλιος Μαρκαντωνάκης, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ05, Γαλλικής Φιλολογίας

                Τερέζα Φωτιάδου, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ05, Γαλλικής Φιλολογίας

 

14.20-15.00: 7η Εισήγηση: Θέμα: «Διδάσκω γαλλικά στο δημοτικό: από τη μετάδοση γνώσης στο σχεδιασμό ενός διαδραστικού και παιγνιώδους μαθήματος  στην Ε’ και τη Στ’ Δημοτικού: 2 ενδεικτικά σχέδια μαθήματος»

                       Εισηγητήρια: Κατερίνα Τσιχλή, Καθηγήτρια IFG

                    

Η συμμετοχή στα σεμινάρια θα είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη για το 2014. Τα μη μέλη του Συλλόγου θα καταβάλουν το ποσό των 15 ευρώ για το δικαίωμα συμμετοχής τους για τα έξοδα της διοργάνωσης καθώς και του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού που τυχόν διανεμηθεί κατά την κρίση του εισηγητή. Επίσης, για την απόκτηση των Πρακτικών της Ημερίδας και την πρόσβαση στο Επιστημονικό ηλεκτρονικό περιοδικό του Συλλόγου « HORIZONS FRANCOPHONES ». Οι φοιτητές θα καταβάλουν το ποσό των 10 ευρώ για τα σεμινάρια όλου του 2014. Οι συμμετέχοντες θα εγγράφονται στα σεμινάρια με τη σειρά που θα φτάνει η αίτηση εγγραφής τους. Η εγγραφή γίνεται για τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, με τη συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης εγγραφής στην ημερίδα ενώ, για τα μη μέλη, χρειάζεται και η αποστολή της φωτοτυπίας της απόδειξης πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα στον αρ. λογαριασμού 131/296053-28 στην επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ.

Η εγγραφή μπορεί να γίνει με fax στο: 210-8321879 και 210-7625229 ή (κατά προτίμηση) με email στο info@ pasykaga.gr. Για εγγραφές επί τόπου, επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας για να κρατήσετε θέση.

Παρακαλούμε θερμά να μην καθυστερήσετε την εγγραφή σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., Έντζη Κουτσουδάκη στον αριθμό 6937353626 ή με την αντιπρόεδρο Αλεξάνδρα Δήμα στο 6937353624, ή με την ταμία Μποζονέλου Σοφία, στο 6937353622, καθημερινά 18.00 με 21.00.

Θερμή παράκληση να ενημερώνεστε τακτικά από το site του συλλόγου (www.pasykaga.gr)   για αλλαγές που ενδέχεται να προκύψουν στο πρόγραμμα.

 

—————————————————————————————————————

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 29/11/2014

 

 

ΕΠΩΝΥΜΟ :       ………………………… ΟΝΟΜΑ: ………………………….

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Οδός…………………………………. Αριθμός…………………. Τ.Κ……………… Πόλη………………………

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ: …………………………….  

FAX: ………………………………..

EMAIL: ………………………………………………..

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ……………………………

  • ΜΕΛΟΣ   ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ                 ΝΑΙ         ›           ΟΧΙ           ›
  • ΜΗ ΜΕΛΟΣ         ›
  • ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ. ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 15 ΕΥΡΏ (10 ευρώ για τους φοιτητές)

  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ SITE www. pasykaga. gr           ›      

Συνολικά έχω καταθέσει στην τράπεζα το ποσό των ………………….. ευρώ

 

 

 

Για το Δ.Σ.

 

   Η Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας

 

 

Ε. Κουτσουδάκη                                                                   Α. Καλουπάκη

………………………………………………………………………………………………………………………………

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

«Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) προκειμένου να βοηθήσει όλους τους συναδέλφους γαλλικής, τους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και φοιτητές,, να εμπλουτίσουν τις διδακτικές και παιδαγωγικές πρακτικές τους και να αναπτύξουν τεχνικές ενδυνάμωσης της ψυχικής τους ανθεκτικότητας, διοργανώνει στις 13 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο, στο αμφιθέατρο του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, (Δελμούζου 1 και Αγίας Σοφίας 51 Τ.Κ. 54631, τηλέφωνο: 2310-277809), Ημερίδα Επιμόρφωσης, με βιωματικά σεμινάρια Διδακτικής με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών, Παιδαγωγικής, Καινοτόμων Δράσεων και Ψυχολογίας-Συμβουλευτικής, που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών μέσα στην τάξη καθώς και στην ηθική στήριξη του εκπαιδευτικού στην καθημερινότητά του.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι καθηγητές γαλλικών αλλά και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων καθώς και νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και φοιτητές, που το επιθυμούν. Σας ενημερώνουμε ότι θα διατεθεί δωρεάν χώρος στάθμευσης στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στη λήξη της ημερίδας θα διανεμηθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής. Η ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά τα πρακτικά όλων των ημερίδων του 2014 στους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα Σαββάτου 13/12/2014

 

8.30-9.30: Εγγραφές

9.30-9.40: Χαιρετισμοί

9.40-10.20: 1η Εισήγηση: Θέμα: «Ποίηση και Ξένη Γλώσσα: από την θεωρητική προσέγγιση στην διδακτική αξιοποίηση ενός ποιήματος του Jacques Prevert»

            Εισηγήτρια: Ευφημία Μαυρομμάτη , Σχ. Σύμβουλος ΠΕ05, Γαλλ.Φιλολογίας

 

10. 20-11.00: 2η Εισήγηση: Θέμα: «Διδάσκω μέσω της τέχνης και της διεπιστημονικότητας ( παραδείγματα της καινοτόμου δράσης EMILECLIL

                     Εισηγήτρια: Ευαγγελία Κουτσουδάκη, Msc στη Διδακτική

  

11.00-11.40: 3η Εισήγηση: Θέμα:«Ζωντανεύοντας ιστορίες με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών: Παραδείγματα»                        

                         Εισηγήτρια: Σοφία Μποζονέλου, Msc στη Διδακτική

 

11.40-12.20: 4η Εισήγηση: Θέμα «Εξουσία του καθηγητή, δυσκολίες των μαθητών: πως μπορεί ο διδάσκων μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας, να ενισχύσει τους μαθητές του ώστε να εξασφαλίσει την αμοιβαία δέσμευση»

                    Εισηγήτρια: Ουρανία Σιδηροπούλου, Δρ. Γαλλικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ., Msc Γαλλικής Λογοτεχνίας

 

12.20-12.50: Διάλειμμα

 

12.50-13.40: 5η Εισήγηση: Θέμα: «Διαβάζοντας τους μαθητές της ψηφιακής γενιάς (Net Generation)»                  

                     Εισηγητής: Γιώργος Παπατριανταφύλλου, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων,Συγγραφέας, Επικοινωνιολόγος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Kiss Fm    

              

13.40-14.30: 6η Εισήγηση: Θέμα: «Άγχος σε ευχαριστώ που μου υπενθυμίζεις τις ανάγκες μου»

                       Εισηγητής: Σταύρος Καρπουχτσής, Ψυχολόγος – Συστημικός Ψυχοθεραπευτής

 

14.40-15.20: 7η Εισήγηση: Θέμα: «Τρόποι αντιμετώπισης των δυσκολιών της ζωής μέσα από τη Φιλοσοφία »

                        Εισηγητής: Πολυνίκης Τριγάζης, Msc Φιλοσοφίας

 

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Η συμμετοχή στα σεμινάρια θα είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη για το 2014. Τα μη μέλη του Συλλόγου θα καταβάλουν το ποσό των 15 ευρώ για το δικαίωμα συμμετοχής τους για τα έξοδα της διοργάνωσης καθώς και του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού που τυχόν διανεμηθεί κατά την κρίση του εισηγητή. Επίσης, για την απόκτηση των Πρακτικών της Ημερίδας και την πρόσβαση στο Επιστημονικό ηλεκτρονικό περιοδικό του Συλλόγου « HORIZONS FRANCOPHONES ». Οι φοιτητές θα καταβάλουν το ποσό των 10 ευρώ για τα σεμινάρια όλου του 2014. Οι συμμετέχοντες θα εγγράφονται στα σεμινάρια με τη σειρά που θα φτάνει η αίτηση εγγραφής τους. Η εγγραφή γίνεται για τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, με τη συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης εγγραφής στην ημερίδα ενώ, για τα μη μέλη, χρειάζεται και η αποστολή της φωτοτυπίας της απόδειξης πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα στον αρ. λογαριασμού 131/296053-28 στην επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ.

 

Η εγγραφή μπορεί να γίνει με fax στο: 210-8321879 και 210-7625229 ή (κατά προτίμηση) με email στο info@pasykaga.gr. Για εγγραφές επί τόπου, επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας για να κρατήσετε θέση.

 

Παρακαλούμε θερμά να μην καθυστερήσετε την εγγραφή σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., Έντζη Κουτσουδάκη στον αριθμό 6937353626 ή με την αντιπρόεδρο Αλεξάνδρα Δήμα στο 6937353624, ή με την ταμία Μποζονέλου Σοφία, στο 6937353622, καθημερινά 18.00 με 21.00.

 

Θερμή παράκληση να ενημερώνεστε τακτικά από το site του συλλόγου (www.pasykaga.gr)   για αλλαγές που ενδέχεται να προκύψουν στο πρόγραμμα

—————————————————————————————————————

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13/12/2014

 

ΕΠΩΝΥΜΟ :       …………………………                           ΟΝΟΜΑ: …………………….

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Οδός…………………………………. Αριθμός…………………. Τ.Κ……………… Πόλη………………………

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ: …………………………….  

 

FAX: ………………………………..

 

EMAIL: ……………………………………………….

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ………………………..

 

  • ΜΕΛΟΣ   ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ                 ΝΑΙ         ›           ΟΧΙ           ›
  • ΜΗ ΜΕΛΟΣ         ›
  • ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ. ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 15 ΕΥΡΏ (10 ευρώ για τους φοιτητές)

 

 

 

Συνολικά έχω καταθέσει στην τράπεζα το ποσό των ………………….. ευρώ

 

 

 

 

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

 

 

 

  Ε. Κουτσουδάκη                                              Α. Καλουπάκη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...