Home / HEADER-NEWS / Παρέμβαση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής για την προσμέτρηση διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

Παρέμβαση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής για την προσμέτρηση διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

Δημοσιεύτηκε: 1:25 μμ Νοέμβριος 1st, 2014  


posginetemoriodotisisstouspinakeseidikiagogis6050

Επιστολή στο Υπουργείο παιδείας έστειλε ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής για την προσμέτρηση διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τροποποιήθηκε η υπ’ αρ. οικ. 2/ 13917/ 0022/ 17−2−2012 (ΦΕΚ 414 Β΄) Κ.Υ.Α. για τον καθορισμό αποδοχών του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα στο τέλος της παρ. 2 του διατακτικού της υπ’ αριθμ. 2/13917/0022/17−2−2012 (ΦΕΚ 414 Β΄) κ.υ.α. προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να

προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών».

Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καλύπτεται σε συντριπτικό ποσοστό από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ως προσόν ένταξης στους πίνακες Αναπληρωτών κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλος ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή ή διδακτορικό στην ΕΑΕ. Άρα και το προσόν πρόσληψης για το μεγαλύτερο ποσοστό προσλήψεων αποτελεί η κατοχή τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών ή διδακτορικού στην ΕΑΕ που είναι προφανώς και συναφής με το διδακτικό τους έργο.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών αποτελεί το προσόν πρόσληψης για τους Αναπληρωτές Καθηγητές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και θα πρέπει να συντελεί στην μισθολογική τους εξέλιξη. Για το λόγο αυτό ζητούμε από την υπηρεσία σας να αποστείλει διευκρινιστική εγκύκλιο προς τις ΔΔΕ της χώρας με την οποία να αποσαφηνίζει πως όσοι καθηγητές προσελήφθησαν σε δομές της ΔΕ ΕΑΕ και κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, θα πρέπει να λαμβάνουν την αντίστοιχη μισθολογική εξέλιξη».

e-mesara.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...