Home / HEADER-NEWS / Πανεπιστήμιο Αθήνας: Νέα σεμινάρια προώθησης της «αξιολόγησης»

Πανεπιστήμιο Αθήνας: Νέα σεμινάρια προώθησης της «αξιολόγησης»

Δημοσιεύτηκε: 9:52 πμ Νοέμβριος 20th, 2014  


ekpa

Πανεπιστήμιο Αθήνας: Νέα σεμινάρια προώθησης της «αξιολόγησης»

Νέα σεμινάρια κατάρτισης για την προώθηση της «αξιολόγησης» στην εκπαίδευση οργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΕΚΠΑ), απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης και κάθε ενδιαφερόμενο. Θυμίζουμε ότι πέρσι, η πρυτανεία είχε ανακοινώσει τη διακοπή των αντίστοιχων σεμιναρίων που διοργάνωνε το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του πανεπιστημίου, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών σωματείων και της ΟΛΜΕ.

Φέτος, το κέντρο κατάρτισης του ΕΚΠΑ, ανάμεσα στα εκατοντάδες σεμιναριακά προγράμματά του, διοργανώνει και πάλι σεμινάριο με τίτλο «Αξιολόγηση και Διασφάλιση Ποιότητας στην Εκπαίδευση». Αυτή τη φορά, όμως, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εκπαιδευτικοί είναι σε μεγάλο βαθμό αντίθετοι με την «αξιολόγηση» και την αντιπαλεύουν, το πρόγραμμα σπουδών του σεμιναρίου διανθίζεται με στοιχεία όπως η έννοια της ποιότητας στην εκπαίδευση, οι διαφορετικές προσεγγίσεις για την «αξιολόγηση», οι διεθνείς τάσεις και άλλα τέτοια. Εχει ρετουσάρει, δηλαδή, την προπαγάνδα του και από άμεση προώθηση της κυβερνητικής αξιολόγησης που επιχειρούσε πέρσι, τώρα παρουσιάζει και τις αντίθετες απόψεις, προκειμένου να αντλήσει εκπαιδευτικούς – πελάτες και να τους «χρυσώσει το χάπι» για την «αξιολόγηση», η οποία είναι ο βασικός μοχλός επιβολής όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο, που γίνεται εξ αποστάσεως (δηλαδή μέσω διαδικτύου) και η εκτιμώμενη διάρκειά του είναι 4 μήνες, φτάνει στα 750 ευρώ! Γιατί πάνω απ’ όλα τα σεμινάρια κατάρτισης που πουλούν τα πανεπιστήμια είναι μια επικερδής μπίζνα, ένα εμπόριο επιμορφώσεων και προσόντων στο πνεύμα της διά βίου κατάρτισης που αποτελεί κυρίαρχη πλευρά της εφαρμοζόμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

rizospastis.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...