Home / HEADER-NEWS / Παιδεία με προνόμια ημετέρων

Παιδεία με προνόμια ημετέρων

Δημοσιεύτηκε: 3:05 μμ Νοέμβριος 21st, 2014  


Ypepth
Συντάκτης:

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Αν. Λοβέρδος προς ψήφιση στη Βουλή, οι περιφερειακοί διευθυντές μετά την για οποιονδήποτε λόγο αποχώρησή τους από τη θέση που κατέχουν, εξαιρουμένων των λόγων συνταξιοδότησης ή πειθαρχικών λόγων, δύνανται κατόπιν αιτήσεώς τους και κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί στελέχωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών και Σωμάτων Επιθεώρησης να αποσπώνται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ως επιθεωρητές-ελεγκτές στις ελεγκτικές υπηρεσίες ή Σώματα Επιθεώρησης που υπάγονται ή εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή με απόφαση των κατά περίπτωση αρμόδιων υπουργών σε ελεγκτικές υπηρεσίες ή Σώματα Επιθεώρησης άλλων υπουργείων.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να διορίζονται σε προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου συμβούλων του αυτοτελούς Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του ΥΠΑΙΘ. Τα ανωτέρω στελέχη εντάσσονται στο Αυτοτελές Επιστημονικό Γραφείο Συμβούλων του ΥΠΑΙΘ με χωρική αναφορά και έδρα στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρέτησαν…

Πρόκειται για μια πρωτοφανή και εξόχως προκλητική ενέργεια, η οποία συνδέεται με ένα νήμα με το νομοθέτημα της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που «κανόνισε» να γίνονται σχολικοί σύμβουλοι (!) οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης που είχαν διοριστεί από το ίδιο. Δηλαδή, η εκάστοτε κυβέρνηση διόριζε τα κομματικά της στελέχη ως περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης και όταν ερχόταν η επόμενη κυβέρνηση και τους «παραιτούσε» για να τοποθετήσει «τα δικά της παιδιά», οι πρώην γίνονταν σχολικοί σύμβουλοι!

Προφανώς το υπουργείο Παιδείας θέλει να «θωρακίσει» τους περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης στην περίπτωση που για κάποιο λόγο αποχωρήσουν ή «τους αποχωρήσουν» από τη θέση τους… Βεβαίως τους λόγους μπορεί να τους καταλάβει κάθε εκπαιδευτικός. Ουσιαστικά η τροπολογία αυτή έχει δύο αποδέκτες. «Κλείνει το μάτι» απ’ τη μια στους περιφερειακούς διευθυντές να υλοποιήσουν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό την αντιεκπαιδευτική πολιτική (στις πιο ακραίες εκδοχές της), υπονοώντας ότι ακόμη και όταν φύγουν θα είναι «θωρακισμένοι», και από την άλλη διαμηνύει στους εκπαιδευτικούς που αντιτίθενται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική «να είναι προσεκτικοί» γιατί δεν θα σταματήσουν να έχουν πάνω από το κεφάλι τους τα ίδια πρόσωπα.

https://www.efsyn.gr/arthro/paideia-me-pronomia-imeteron


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...