Home / HEADER-NEWS / Οι Έλληνες μαθητές είναι οι πιο γλωσσομαθείς στην Ευρώπη

Οι Έλληνες μαθητές είναι οι πιο γλωσσομαθείς στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: 12:29 μμ Νοέμβριος 17th, 2014  


Multilingualism

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τη νέα έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης Πρόκειται για μια ετήσια έκθεση που παρουσιάζει συνοπτικά την εξέλιξη των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλη την Ευρώπη και η οποία λαμβάνει υπόψη διάφορα κριτήρια αναφοράς και δείκτες, καθώς και πρόσφατες μελέτες και εξελίξεις στους τομείς αυτούς.

Σύμφωνα με την έκθεση για το 2014, τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά: Όπως προκύπτει από την έκθεση για την Ελλάδα, έχει μειωθεί το ποσοστό των Ελλήνων ηλικίας 18-24 που εγκαταλείπουν πρόωρα την εκπαίδευση και έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 30-34 ετών που ολοκληρώνουν τριτοβάθμιες σπουδές. Επιπλέον, το 95.8% των Ελλήνων μαθητών διδάσκονται 2 ή και περισσότερες ξένες γλώσσες, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος πανευρωπαϊκά είναι 63.0%.  

Ωστόσο, η έκθεση αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης: Μόλις το 3% των Ελλήνων ηλικίας 25-64 συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα διά βίου μάθησης, ενώ η απασχολησιμότητα των νέων πτυχιούχων παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Η έκθεση περιλαμβάνει 28 εκθέσεις ανά χώρα καθώς και ένα εργαλείο απεικόνισης με συγκρίσιμα δεδομένα, βάσει των οποίων αξιολογούνται οι επιδόσεις και η πρόοδος των κρατών μελών όσον αφορά τους στόχους της στρατηγικής «Εκπαίδευση και κατάρτιση 2020» (ΕΚ 2020).

Η επόμενη έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης θα δημοσιευθεί στα τέλη του 2015.

www.diorismos.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...