Home / HEADER-NEWS / Ιδιοκτήτης Κ.Ξ.Γ. καταδικάστηκε για αθέμιτο ανταγωνισμό

Ιδιοκτήτης Κ.Ξ.Γ. καταδικάστηκε για αθέμιτο ανταγωνισμό

Δημοσιεύτηκε: 9:05 πμ Νοέμβριος 30th, 2014  


law

Δικαιώθηκε ο τοπικός Σύλλογος που είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον φροντιστηρίου για αθέμιτο ανταγωνισμό

Πενία τέχνας κατεργάζεται… Ομως για την περίπτωση ιδιοκτήτη κέντρου ξένων γλωσσών στο Βόλο, ο οποίος επιχείρησε να προσελκύσει περισσότερους μαθητές εν μέσω οικονομικής κρίσης, η προσφορά δωρεάν βιβλίων μαζί με την εγγραφή των μαθητών στα προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών που προσέφερε, τον έφερε αντιμέτωπο με συναδέλφους του αλλά και με τη Δικαιοσύνη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στο Βόλο, είχε «ταράξει τα νερά» κατά το σχολικό έτος 2012 – 2013.

Αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν στους μαθητές του τα ξενόγλωσσα βιβλία που θα χρειάζονταν για ολόκληρη τη χρονιά, ως προσφορά στους γονείς και τους μαθητές που θα εμπιστεύονταν τις υπηρεσίες του.

Η προσφορά δεν πέρασε απαρατήρητη από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Εκαναν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονταν και προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του συναδέλφου τους. Η υπόθεση που αφορά το σχολικό έτος 2012 – 2013, εξετάστηκε και η απόφαση βγήκε μόλις πρόσφατα.

Το δικαστήριο δικαίωσε το Σύλλογο, ο οποίος κατήγγειλε αθέμιτο ανταγωνισμό και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του συνόλου.
Σύμφωνα με τη βασική αρχή που διέπει τη λειτουργία των κέντρων ξένων γλωσσών, η αδειοδότησή τους γίνεται μόνο για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας και για καμία άλλη δραστηριότητα.

Το παραπάνω υπαγορεύουν Νόμοι του Κράτους, αλλά και επικυρωτική απόφαση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, στην οποία αναφέρεται ρητώς ότι τα κέντρα ξένων γλωσσών απαγορεύεται να πωλούν ή να μεταπωλούν βιβλία στους μαθητές τους. Το ίδιο ισχύει και για τη δωρεάν διάθεσή τους ως… δέλεαρ για εγγραφές μαθητών.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών καταπατώντας το νόμο αλλά και τον καλώς εννοούμενο ανταγωνισμό έναντι συναδέλφων τους, προσέφεραν μαζί με τα πακέτα μαθημάτων και τα ξενόγλωσσα βιβλία τα οποία χρειάζονταν οι μαθητές τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα.

«Η απόφαση είναι για παραδειγματισμό όλων. Ο καθένας από τους ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών θα πρέπει να σέβεται τους Νόμους αλλά και τους συναδέλφους του. Ο ρόλος του Συλλόγου δεν είναι να κυνηγά συναδέλφους», σχολίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μαγνησίας, κ. Κων. Γιαβάρας.

Το «σύστημα» πάντως της δωρεάν διάθεσης βιβλίων ή μεταπώλησης με έκπτωση, φαίνεται να μην έχει εξαλειφθεί πλήρως. Κι αυτό γιατί, αρκετά κέντρα ξένων γλωσσών, προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανά εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαβάρα, μπορεί η κρίση να μην επηρεάζει τις ανάγκες για εκμάθηση ξένων γλωσσών από τα παιδιά, οι οικονομικές όμως δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους, οδηγούν σε καθυστέρηση της καταβολής διδάκτρων που με τη σειρά τους δημιουργούν οικονομική ασφυξία στα φροντιστήρια, οι υποχρεώσεις των οποίων τρέχουν.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...