Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 24/10/2019, 02:00


Home / HEADER-NEWS / Έτοιμοι για προσλήψεις στην ειδική αγωγή μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Έτοιμοι για προσλήψεις στην ειδική αγωγή μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Δημοσιεύτηκε: 4:12 μμ Νοέμβριος 15th, 2014  


oaed_9

Επιπλέον προσωπικό στην Ειδική Αγωγή μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας

Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

«Πάντως, να ξέρετε ένα πράγμα, κύριε Κυρίτση, ότι ειδικά στο θέμα της Ειδικής Αγωγής -ένα θέμα που όλοι το βλέπουμε με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον- το Υπουργείο προσπαθεί να καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, όλα τα ζητήματα που εσείς δικαίως αναφέρετε» δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας σε ερώτημα που του έθεσε ο Βουλευτής κ. Κυρίτσης για το Ειδικό Σχολείο Τρικάλων.

Παράλληλα τόνισε ότι οι προσλήψεις του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και του βοηθητικού προσωπικού έγιναν πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά. «Δεν είναι προς τιμήν μας να λέμε ότι καθυστερήσαμε μόνο δύο μήνες. Σίγουρα. Διαρκώς όμως φροντίζουμε, σε ένα δεδομένο περιβάλλον με δεδομένες συνθήκες, να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Προφανώς, η ευθύνη του Υπουργείου είναι όλα τα σχολεία και σε όλα τα σχολεία φροντίζουμε να είμαστε ικανοποιητικά επαρκείς. Ειδικά, όμως, στα ειδικά σχολεία υπάρχει μια ευαισθητοποίηση. Εδώ, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο» υπογράμμισε ο κ. Δερμεντζόπουλος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τζούφη: Κινδυνεύει να χαθεί η δημόσια δαπάνη, εάν αυτοί οι διορισμοί δεν γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς

Αναφορά έγινε και στην Κοινωφελή Εργασία μέσω της οποίας αναμένονται προσλήψεις σε προσωπικό, εκτός των εκπαιδευτικών, στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υφυπουργός ότι «πέρα από αυτό όμως έχουμε λάβει ειδική μέριμνα, ώστε αυτά να υπαχθούν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ώστε να στείλουμε και επιπλέον προσωπικό μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας, που είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη εγκριθεί».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ο Νεκτάριος Κορδής για προσλήψεις αναπληρωτών

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των υφιστάμενων περιοριστικών του διατάξεων και των εγκεκριμένων από τα αρμόδια όργανα πιστώσεων πραγματοποιεί υπεράνθρωπες προσπάθειες, σε συνεργασία με τις περιφερειακές Υπηρεσίες του, την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων και όλους τους άλλους φορείς, προκειμένου να πετύχει έγκαιρη και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2014.

Καλόγηρος Βασίλειος

NEWS.GR


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προκήρυξη Οργανικών Κενών Σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης ΠΕ Δυτ. Θεσ/κης

Προκηρύσσουμε τις παρακάτω κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70, ΠΕ70 ΕΑΕ (Τ.Ε.), ...