Home / HEADER-NEWS / Έρευνα από την Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος για την σελίδα των κινητοποιήσεων των μαθητών

Έρευνα από την Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος για την σελίδα των κινητοποιήσεων των μαθητών

Δημοσιεύτηκε: 2:50 μμ Νοέμβριος 5th, 2014  


loverdos_madata_253601939

Στο περιθώριο των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και σε ερώτηση δημοσιογράφων για την σελίδα στο facebook, μέσω της οποίας καλούνται μαθητές σε καταλήψεις σχολείων τόνισα τα εξής:

«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου επικοινώνησα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τους είπα ότι αν είναι μαθητική η σελίδα στο facebook έχει καλώς, είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από μαθητές. Αν, όμως, είναι ένας άνθρωπος μίας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει τη λειτουργία των σχολείων τότε υπάρχει πρόβλημα. Ζήτησα το σχετικό έλεγχο. Αυτό έγινε προς τον κ. Σφακιανάκη χθες το βράδυ και μετά την συζήτηση που είχαμε, σήμερα το πρωί προς την κα Κοτζαμάνη».

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σε παρέμβασή του στην συνεδρίαση του ΕΣΥΠ αναφέρθηκε στις καταλήψεις και δήλωσε τα εξής: «Δεν έχουμε καμία ανάμειξη στην παρέμβαση της εισαγγελίας σε ό,τι αφορά στις καταλήψεις στα σχολεία.

Ο ρόλος της δικαιοσύνης είναι ανεξάρτητος όπως άλλωστε και το Σύνταγμα ορίζει. Συνεπώς καμία παρέμβαση από πλευράς Υπουργείου στο θέμα αυτό. Επίσης καταδικάζουμε την παρέμβαση, μέσω ανακοίνωσης, κομματικής νεολαίας η οποία ενθαρρύνει και υποκινεί τους μαθητές να προβούν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο προεδρικό διάταγμα.

Θα γίνει όλο το εγκύκλιο πρόγραμμα κανονικά, καμία ώρα διδασκαλίας δεν θα χαθεί. Δεν λέμε όχι στις κινητοποιήσεις, που είναι δικαίωμα αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απώλεια διδακτικών ωρών».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...