Home / HEADER-NEWS / Δερμεντζόπουλος – Για τις μαθητικές κοινότητες, τα πανεπιστήμια, το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού

Δερμεντζόπουλος – Για τις μαθητικές κοινότητες, τα πανεπιστήμια, το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού

Δημοσιεύτηκε: 11:28 πμ Νοέμβριος 22nd, 2014  


DERMENTZOPOULOS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος: Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε καθετί που δεν πάει καλά
Για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας μίλησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ETV.
«Δεν ματαιοδοξούμε να συνδέσουμε την παρουσία μας στο Υπουργείο Παιδείας με κάποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα “βαπτιστεί” ως “Νόμος Λοβέρδου”, “Νόμος Δερμεντζόπουλου” ή όπως αλλιώς θα λέγεται. Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε καθετί που δεν πάει καλά, χωρίς να αιφνιδιάσουμε ούτε τους μαθητές, ούτε τους φοιτητές» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των μαθητών υποστήριξε ότι «ποτέ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ ούτε επικαλέστηκε τη Δικαιοσύνη για τις καταλήψεις. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε κατασταλτικό μέτρο για τις καταλήψεις. Ωστόσο, σε ένα κράτος δικαίου η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη κάνουν τη δουλειά τους.
Αντιπροσωπεία μαθητών συνομίλησε με το διευθυντή του γραφείου μου και το ίδιο συνέβη στις 17 Νοεμβρίου. Συζητήσαμε επί μιάμιση ώρα. Τόσο εγώ όσο και ο υπουργός είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο με τα παιδιά. Κατανοούμε την αγωνία και την ανησυχία τους και ζητούμε τη συζήτηση για τα προβλήματα που τα απασχολούν».
Για το διάλογο με τις μαθητικές κοινότητες
«Συζητάμε για το Νέο Λύκειο, που είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία που ξεκίνησε πέρσι και φέτος βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά της και δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα. Αυτό το σύστημα το συζητούμε με τα παιδιά και διαπιστώνουμε ότι σε κάποια θέματα που μας έχουν επισημάνει, όπως η ύλη έχουν δίκιο και για αυτό ήδη προχωρήσαμε σε μείωση της ύλης στην Α’ και Β’ τάξη του Λυκείου. Μέσα από το διάλογο με τις μαθητικές κοινότητες αντιληφθήκαμε ότι ο όγκος ήταν υπερβολικός.
Πέρσι με μεγάλη καθυστέρηση που οδήγησε τα παιδιά σε απόγνωση αναρτήθηκαν τα θέματα. Φέτος ήδη έχει αναρτηθεί για την Α’ Λυκείου και το ένα τέταρτο για τη Β’ Λυκείου και σταδιακά θα προχωράμε στον εμπλουτισμό της».
Για τα πανεπιστήμια
«Ο νόμος για τις μετεγγραφές ψηφίστηκε τον Μάιο και τις παρενέργειές του τις διαπιστώσαμε τώρα και φοβόμασταν ότι θα ήταν μεγαλύτερες. Τα προβλήματα σε πανεπιστήμια από τα οποία φεύγουν φοιτητές, όσο και ιδρύματα στα οποία πηγαίνουν οι μετεγγραφόμενοι αυτά είναι θέματα που στην τακτική επικοινωνία του ο Υπουργός προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις».
Για το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού
«Τα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτούργησαν άμεσα. Η επίμαχη εικόνα αποσύρθηκε από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου και θα αντικατασταθεί στην ανατύπωση και από την έντυπη μορφή του βιβλίου που διανέμεται στους μαθητές».

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...