Home / HEADER-NEWS / Αποκλεισμός των αναπληρωτών από συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης – πιστοποίησης Β’ Επιπέδου

Αποκλεισμός των αναπληρωτών από συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης – πιστοποίησης Β’ Επιπέδου

Δημοσιεύτηκε: 11:15 πμ Νοέμβριος 29th, 2014  


pena

Το Δ.Σ. της Π.ΕΝ.Α. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον άδικο και πέρα από κάθε λογική αποκλεισμό αναπληρωτών από τα προγράμματα πιστοποίησης πληροφορικής Β’ επιπέδου και καταγγέλλει την απόφαση του υπουργείου για διαχωρισμό μονίμων -αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Φέτος για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των χρονικών ορίων του σχολικού έτους, και, άρα δεν προκύπτει θέμα λήξης σύμβασης του αναπληρωτή πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος. Παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο αποκλείει αδικαιολόγητα τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

«Από σήμερα, Τετάρτη 26/11/2014, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 6η επιμορφωτική περίοδο (Δεκέμβριος 2014 – Μάιος 2015) και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ19/20, καθώς και «συναφών» κλάδων, που έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις γνώσεις και βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ επίπεδο).»

Το Δ.Σ. της Π.ΕΝ.Α. ζητά την άμεση ανάκληση της παραπάνω ρύθμισης και την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ζητάμε να αποκατασταθεί το δίκαιο και η ισονομία.

Ο Πρόεδρος

Γκαραβέλλας Εμμανουήλ

Η Γραμματέας

Κυριακοπούλου Αλεξάνδρα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...