Τελευταία Νέα

Τρίτη, 28/06/2022, 12:11


Home / HEADER-NEWS / 30.000 διδακτικές ώρες χάνονται κάθε βδομάδα

30.000 διδακτικές ώρες χάνονται κάθε βδομάδα

Δημοσιεύτηκε: 7:58 μμ Νοέμβριος 7th, 2014  


vouli

Περισσότερα από 1.500 θεωρεί ότι είναι τα κενά των εκπαιδευτικών ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, που στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων έδωσε και μια άλλη διάσταση στο θέμα των ελλείψεων των εκπαιδευτικών.

Οι 1.500 εκπαιδευτικοί που λείπουν, συνεπάγεται ότι κάθε εβδομάδα χάνονται περισσότερες από 30.000 διδακτικές ώρες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Πώς θα αναπληρωθούν αυτές;», ρώτησε τον υπουργό Παιδείας ο κ. Αμανατίδης και συνέχισε τονίζοντας ότι τα κενά δημιουργούν ανισότητες στους μαθητές που θα κληθούν να εξεταστούν μέσω της Τράπεζας Θεμάτων καθώς και πανελλαδικά.

«Η Τράπεζα θεμάτων, κύριε υπουργέ, ουσιαστικά ταυτίζει την διδακτέα με την εξεταστέα ύλη. Πείτε μου εσείς πώς ένας μαθητής, ο οποίος όταν  θα φτάσουν Χριστούγεννα και δεν θα έχει τους καθηγητές για τα βασικά μαθήματα που εξετάζονται στο λύκειο για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με ποιες ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες θα μπορέσει να δώσει εξετάσεις ;», υπογράμμισε.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Για να το απαιτείτε αυτό με την Τράπεζα Θεμάτων, θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει ότι όλοι οι καθηγητές από τις 11 Σεπτεμβρίου υπάρχουν στα σχολεία και με πληρότητα, όχι με επάρκεια».

Επίσης, στην τοποθέτησή του, έθιξε και το πειθαρχικό των εκπαιδευτικών για το οποίο ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να φέρει διάταξη που να λέει ότι απλή παραπομπή για πειθαρχικό παράπτωμα δεν μπορεί να οδηγεί αυτόματα στην αργία.

«Σε αυτό έχουν καταθέσει προτάσεις και φορείς, όπως η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και νομίζω και η ίδια η ΑΔΕΔΥ».

Ακόμη, ζήτησε απαντήσεις για τις διαθεσιμότητες και τους σχολικούς φύλακες. «Γνωρίζω ότι δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας, ωστόσο οι καταστροφές που γίνονται στα σχολεία κοστολογούνται πολύ περισσότερο από το να υπάρχουν οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι βοηθούν όχι μόνο στο να μην γίνονται καταστροφές, αλλά είναι ενταγμένοι στη σχολική ζωή, προσέχουν  τα παιδιά, μπορούν να παρεμβαίνουν σε ζητήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας που αναπτύσσονται σε πολλούς χώρους εντός και εκτός των σχολείων».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Ο κ. Αμανατίδης κλείνοντας την τοποθέτηση του ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι δεν αρκούν οι «καλές διαθέσεις»: «Χρειάζεται ανατροπή της συγκεκριμένης πολιτικής, που έχετε ψηφίσει μέσα από το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο και που τα αποτελέσματά της βιώνουμε αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση, ώστε να γίνει πραγματικότητα το δημόσιο δωρεάν σχολείο.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...