Home / Featured / 250.000-300.000 εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία 36 μηνών θα μονιμοποιηθούν ή θα αποζημιωθούν στην Ιταλία

250.000-300.000 εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία 36 μηνών θα μονιμοποιηθούν ή θα αποζημιωθούν στην Ιταλία

Δημοσιεύτηκε: 2:33 μμ Νοέμβριος 28th, 2014  


Italian_Flag

Ιταλία: Αποζημιώνει 300.000 εκπαιδευτικούς προϋπηρεσίας 36 μηνών

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τελεσιδίκησε έπειτα από 5 χρόνια μετά από προσφυγή του συνδικάτου ANIEF

Περίπου 250.000, ακόμη και 300.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία 36 μηνών καλείται να μονιμοποιήσει ή να αποζημιώσει η Ιταλία, με απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

Ήδη δημοσίευμα της εφημερίδας Republicca αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που τελεσιδίκησε έπειτα από πέντε χρόνια μετά από προσφυγή που έκανε το συνδικάτο των εκπαιδευτικών ANIEF.

Το ποσό της συνολικής αποζημίωσης που μπορούν να διεκδικήσουν οι εκπαιδευτικοί ανέρχεται σε 2.000.000.000 ευρώ.

Η είδηση «παίζει» σε πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης ενώ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας προχώρησε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα (www.deutsch.gr) του, έπειτα από τη μετάφραση άρθρου της ORF (Αυστριακή Ραδιοφωνία).

Ακολουθεί το μεταφρασμένο άρθρο:

«Η Ιταλία καλείται να μονιμοποιήσει μέχρι και 300.000 αναπληρωτές»

Μια απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης* στο Λουξεμβούργο δημιουργεί πονοκέφαλο στην ιταλική κυβέρνηση.

Οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, οι οποίοι απασχολούνταν τα προηγούμενα έτη σε μεγάλους αριθμούς με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι από τις δαπάνες προσωπικού, πρέπει να μεταρρυθμιστούν εκ βάθρων.

Η πρόσληψη εκπαιδευτικών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι διαθέτουν ήδη τρίχρονη επαγγελματική εμπειρία, αντίκειται στο ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ε.Ε. Marko Ilesic. Δικαιώθηκε έτσι η προσφυγή που έκανε το συνδικάτο ANIEF (Associazone sindacale professionale, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας) πριν από πέντε χρόνια ενάντια στη ευρύτατα διαδεδομένη τακτική της πρόσληψης στο ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα εκπαιδευτικών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Περίπου 300.000 εκπαιδευτικοί έχουν συμπληρώσει ήδη πάνω από τρία χρόνια εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο το ιταλικό κράτος απέφευγε τη δαπάνη των μονίμων διορισμών. Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός απευθυνθεί στα ιταλικά δικαστήρια, θα πρέπει σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μονιμοποιηθεί.

Στην απόφαση προβλέπεται και δικαίωμα αποζημίωσης για όσους βρήκαν εργασία εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος. Η απόφαση αφορά και το διοικητικό προσωπικό που εργάζεται στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο (πρώην Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) είναι το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο (όργανο της δικαστικής εξουσίας) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: Österreichisches Rundfunk (ORF), deutsch.gr, news.gr

………………………………………………………………………………….

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

«Μία ιστορική μέρα για το ιταλικό σχολείο. Μετά από πέντε χρόνια νομικής διαμάχης η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη όρισε τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών του ιταλικού σχολείου, με την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 36 μήνες εργασίας. Η χώρα μας (η Ιταλία) παραβίασε για πολλά χρόνια την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 1999 επιβάλλοντας την ανανέωση συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για να καλύψει θέσεις στην εκπαίδευση χωρίς αντικειμενική αιτιολόγηση. Πόσα είναι τα άτομα που τους αφορά η νέα δικαστική απόφαση; Η δικαστική απόφαση αφορά 250.000 εκπαιδευτικούς που μπορούν να ζητήσουν τη μονιμοποίησή τους και αποζημίωση περίπου στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...