Home / HEADER-NEWS / 201 αναπληρωτές αφορά η αλλαγή συμβάσεων από μειωμένο ωράριο σε πλήρες

201 αναπληρωτές αφορά η αλλαγή συμβάσεων από μειωμένο ωράριο σε πλήρες

Δημοσιεύτηκε: 2:19 μμ Νοέμβριος 20th, 2014  


Ypepth

Αλλαγή συμβάσεων για 201 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους από μειωμένο σε πλήρες ωράριο

Άλλαξαν οι συμβάσεις 201 αναπληρωτών που είχαν προσληφθεί για το Πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης στη Βθμια Εκπαίδευση. Οι εν λόγω αναπληρωτές είχαν υπογράψει σύμβαση απασχόλησης μειωμένου ωραρίου έως 15 ώρες εβδομαδιαίως και οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε πλήρους ωραρίου κερδίζοντας χρήματα, ένσημα και μόρια.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΔΕΕΑΕ για την παράλληλη στήριξη, πραγματοποιούνται αποκλειστικά ως μειωμένου ωραρίου. Για τους ανωτέρω προσληφθέντες εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου, η σύμβαση πρόσληψής τους μπορεί με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης να μετατραπεί σε πλήρους ωραρίου, εφόσον οι εκπαιδευτικοί το έχουν δηλώσει στην αρχική αίτησή τους, για το ίδιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης.

Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί, καθώς και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ ΕΑΕ και ΠΕ Γενικής Αγωγής που προσλαμβάνονται για την παράλληλη στήριξη, εφόσον δε συμπληρώνουν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο, παρέχουν συμπληρωματικά υπηρεσίες με σειρά προτεραιότητας:

α) παράλληλη στήριξη- συνεκπαίδευση και σε άλλους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,

β) ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους οποίους παρέχεται παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση, στην ίδια σχολική μονάδα ή σε άλλη σχολική μονάδα της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,

γ) υπηρεσίες σε ΚΕΔΔΥ για τις ειδικότητες που προβλέπεται.

Δείτε 

 ποιοι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου έγιναν πλήρους ωραρίου από τις 19/11.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...