Home / HEADER-NEWS / Υπόμνημα για τους πίνακες έστειλαν οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί στο Υπουργείο Παιδείας

Υπόμνημα για τους πίνακες έστειλαν οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί στο Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 7:19 πμ Οκτώβριος 2nd, 2014  


NIPIAGOGIO

Υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατέθεσε για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών – Ένα βήμα πιο κοντά στην προσφυγή για την ακύρωση της απόφασης οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί εκφράζουν για άλλη μια φορά την αντίθεση τους με το άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας αναπληρωτών από το 2012 και μετά και επισημαίνουν τις ανισότητες και τις αδικίες που θα προκαλέσει η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση.

«Θεωρούμε ότι η ως άνω νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου προκαλεί άδικη και άνιση μεταχείριση των συναδέλφων εκπαιδευτικών, με απροσδιόριστες συνέπειες ενώ η εφαρμογή της πρόκειται να δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα, σε κάθε περίπτωση, πολλαπλάσια αυτών που επιχειρεί να επιλύσει», αναφέρει στο υπόμνημα του χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών.

Παράλληλα, με το υπόμνημα που κατέθεσαν οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί ζητούν την έκδοση από το Υπουργείο σχετικής εγκυκλίου ή απόφασης αναφορικά με τον τρόπο κατάρτισης των Πινάκων μετά την τελευταία νομοθετική παρέμβαση,  για να σταματήσει η αγωνία και το άγχος των αναπληρωτών που δεν γνωρίζουν τις ακριβείς αλλαγές που θα επιφέρει η παρέμβαση στα κριτήρια, στη μοριοδότηση και στον τρόπο ανέλιξης στους Πίνακες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών χρειάζεται την εγκύκλιο ή την απόφαση του Υπουργείου για να προχωρήσει την προσφυγή αίτησης ακύρωσης της απόφασης!

TO ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (Σ.Α.Ν.)Αρ. Μητρώου: 30155/2014

e-mail: sylanny2014@gmail.com

 

  

 

 

                                                                                              

Προς: κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

        Κοιν.: Γενική Διεύθυνση, Α/Βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Διορισμών

Αθήνα 29/9/2014

Αρ. Πρωτ. 19      

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΣΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Όπως καλά γνωρίζετε με την διάταξη του άρθρου 5 του Ν. 4283/2014 (ΦΕΚ 189 Α΄/10-9-2014), με το οποίο συμπληρώθηκε το άρθρο 5 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α’), ορίστηκε ότι: «4. Η διανυθείσα από 1.9.2012 και εντεύθεν υπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών προσμετράται. Οι ενιαίοι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών τροφοδοτούνται από το ανωτέρω χρονικό διάστημα με τα στοιχεία προϋπηρεσίας από το σχολικό έτος 2015-2016.»

Ο Σύλλογος μας, από την πρώτη στιγμή, αντιτάχθηκε προς την άνω διάταξη, υποστηρίζοντας το δικαίωμα όλων των συναδέλφων να τους αναγνωριστεί ο ίδιος χρόνος προϋπηρεσίας, χωρίς διακρίσεις και χωρίς την θεσμοθέτηση της ημερομηνία της 1/9/2012 ως σημείο αναφοράς, η οποία συνιστά, κατά τη γνώμη μας, ανεπίτρεπτη παρέμβαση του Υπουργείου στην διαμόρφωση των Πινάκων Αναπληρωτών. Θεωρούμε ότι η ως άνω νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου προκαλεί άδικη και άνιση μεταχείριση των συναδέλφων εκπαιδευτικών, με απροσδιόριστες συνέπειες ενώ η εφαρμογή της πρόκειται να δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα, σε κάθε περίπτωση, πολλαπλάσια αυτών που επιχειρεί να επιλύσει.

Επειδή, η εφαρμογή στην πράξη της ως άνω διάταξης θα δυσχεράνει την παροχή του δημόσιου αγαθού της Παιδείας προς τους μαθητές, καθώς η κατάρτιση των νέων πινάκων Αναπληρωτών θα γίνει με τρόπο απροσδιόριστο, κατά τα σημερινά δεδομένα, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε, ούτε κατ’ ελάχιστον πλέον, το ήδη αβέβαιο μέλλον μας.

Επειδή ως Σύλλογος Αναπληρωτών, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες, πολλών ερωτημάτων αλλά και της αγωνίας των συναδέλφων μας, αναφορικά με τα κριτήρια και τον τρόπο ανέλιξης τους, πλέον, στους Πίνακες Αναπληρωτών, καθώς η μοριοδότηση του χρόνου προϋπηρεσίας πρόκειται να προκαλέσει αρκετές,ανευ προηγουμένου, ανακατατάξεις, αιτούμεθα την έκδοση από το Υπουργείο σχετικής εγκυκλίου ή απόφασης αναφορικά με τον τρόπο κατάρτισης των Πινάκων μετά την τελευταία νομοθετική παρέμβαση.

Μετά τιμής

                                                                

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Σπανού Μαρία

 

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος 

ΤΖΑΜΤΖΗΣ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 146Β – ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 11471

ΑΦΜ: 068830800 ΔΟΥ: Δ΄ΑΘΗΝΩΝ

ΤΗΛ./FAX:2103829463- ΚΙΝ:6945901805

Email: panostzamtzis@yahoo.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...