Home / HEADER-NEWS / Χρονοδιάγραμμα Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση σχολικών μονάδων, διευθυντών και εκπαιδευτικών

Χρονοδιάγραμμα Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση σχολικών μονάδων, διευθυντών και εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 11:31 πμ Οκτώβριος 4th, 2014  


evaluations

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 
Στην τελική ευθεία η αξιολόγηση
Σε τροχιά αξιολόγησης μπαίνουν οι σχολικές μονάδες της χώρας, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολείων για να ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία για τους δασκάλους και καθηγητές με την έναρξη της νέας χρονιάς.
Στην τελική ευθεία η αξιολόγηση
Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σύμφωνα με το πρόγραμμα τις διαδικασίες αξιολόγησης, και στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις για τη στελέχωση των επιτροπών -για κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ)- των εξωτερικών αξιολογητών με αρμοδιότητες την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και την εκδίκαση των ενστάσεων σχετικά με την αξιολόγηση διευθυντών και εκπαιδευτικών.
Στη συνέχεια τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση διευθυντών και υποδιευθυντών σχολείων η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014. Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε προχτές νέα εγκύκλιο σχετικά με την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων για τη φετινή χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διευθύνσεις των σχολείων θα πρέπει να αναρτήσουν σε ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας τον προγραμματισμό τους με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων και αδυναμιών αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου.
Στην εγκύκλιο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι κάθε σχολική μονάδα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να θέτει εκπαιδευτικούς στόχους, να προγραμματίζει τις δραστηριότητες του σχολικού έτους και να καταρτίζει ειδικά προγράμματα δράσης, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων.
Διορίες
Ταυτόχρονα οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης όλης της χώρας, μέχρι 3O Νοεμβρίου 2014, καλούνται να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://aee.iep.edu.gr και να συμπληρώσουν τον Ετήσιο Προγραμματισμό για το σχολικό έτος 2014-2015. Επίσης, στην εγκύκλιο τονίζεται ότι στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι σχολικές μονάδες θα υποβάλουν πάλι ηλεκτρονικά τα σχέδια δράσης που θα υλοποιήσουν για το επόμενο σχολικό έτος 2015-16.
Πάντως οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν ν΄ αντιδρούν στην αξιολόγηση και καλούν τους συναδέλφους τους να μην κάνουν αίτηση για «οικειοθελή» αξιολόγηση, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους δηλώσουν από μόνοι τους ότι θέλουν να αξιολογηθούν.
Επίσης προτρέπουν δασκάλους και καθηγητές να μην πάρουν μέρος σε σχετικές δραστηριότητες και στους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν στη συγκρότηση και λειτουργία των ομάδων εργασίας, όπως προβλέπει η διαδικασία για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...