Home / Featured / Τι θα ισχύσει για τις πληρωμές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (όποτε πληρώσει…)

Τι θα ισχύσει για τις πληρωμές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (όποτε πληρώσει…)

Δημοσιεύτηκε: 12:15 μμ Οκτώβριος 2nd, 2014  


KPG_gr_mpara_arxiki-300x161

45 ευρώ θα λάβουν οι εξεταστές προφορικού λόγου για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας είτε εξετάσει μία ημέρα είτε δύο και επιπλέον για κάθε υποψήφιο που εξετάζει στην ίδια δεξιότητα θα  λαμβάνει 2,00 ευρώ.

Οι αποζημιώσεις των εξεταστών προφορικού λόγου καταβάλλονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το Εξεταστικό Κέντρο όπου τοποθετούνται και στο λογαριασμό της Τράπεζας που δηλώνεται στις αιτήσεις τους.

Επί των αποζημιώσεων γίνονται κρατήσεις, οι οποίες εξαρτώνται από τον κύριο ασφαλιστικό φορέα που υπάγεται ο κάθε εξεταστής και από το χαρακτηρισμό ως «παλαιός» (ασφαλισμένος πριν το 1993) ή «νέος» (ασφαλισμένος μετά το 1993) και παρακρατείται φόρος (επί του ποσού που προκύπτει μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών κρατήσεων από το μικτό ποσό).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την αμοιβή των εξεταστών

Η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την αμοιβή των εξεταστών γίνεται από την Επιτροπή Εξεταστικού Κέντρου στο οποίο τοποθετήθηκαν. Οι εξεταστές συμπληρώνουν με ακρίβεια και πληρότητα τις αιτήσεις, τις Υπεύθυνες δηλώσεις και τα λοιπά έντυπα που θα τους δοθούν (Υποδείγματα αριθμ. Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ που υπάρχουν στο παράρτημα ή στην ιστοσελίδα του ΚΠγ:https://www.minedu.gov.gr/eksetaseis-main/kpg-main.html ).

Για να ανταποκριθούν στα παραπάνω θα πρέπει να γνωρίζουν και να έχουν μαζί τους:

–       Φωτοτυπία της Α.Τ. ή του διαβατηρίου, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και τη Δ.Ο.Υ στην οποία ανήκουν, τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α), φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου καταθέσεων του εξεταστή (όπου αναφέρεται η τράπεζα, ο αριθμός λογαριασμού, ο IBAN λογαριασμού και το όνομα του εξεταστή ως μοναδικού ή πρώτου δικαιούχου), στοιχεία επικοινωνίας του εξεταστή (διεύθυνση, τηλέφωνο, κινητό, e-mail κλπ).

–       τον ασφαλιστικό φορέα με χαρακτηρισμό «παλαιός» ή «νέος» ασφαλισμένος ή «συνταξιούχος»

–       Για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ μόνο: τον αριθμό μητρώου στο ΙΚΑ, φωτοτυπία της καρτέλας ενσήμων ή βεβαίωση από το ΙΚΑ περί υπαγωγής στους «παλαιούς» ή στους «νέους» ασφαλισμένους.

–       Για τους ασφαλισμένους στο δημόσιο μόνο: υπεύθυνη δήλωση περί του ύψους των πρόσθετων αποδοχών και βεβαίωση αποδοχών τελευταίου μήνα (στην οποία θα φαίνεται ο Αριθμός Μητρώου (για εκπαιδευτικούς) ή ο Αριθμός Μητρώου Μισθοδοσίας τους).

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΣΧΟΛΙΟ

xenesglosses.eu

Να προσθέσουμε στο παραπάνω άρθρο ότι οι εξεταστές και οι βαθμολογητές του ΚΠΓ πληρώνονται με μεγάλη καθυστέρηση και αφού προκαταβάλουν τα χρήματα για τις μετακινήσεις τους και έξοδα διαμονής, ενώ το ΚΠΓ προεισπράττει τα εξέταστρα από τους υποψηφίους.

Αυτή η τακτική του Υπουργείου θα πρέπει να αλλάξει το συντομότερο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...