Home / HEADER-NEWS / Σχετικά με την συνδικαλιστική άδεια. Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Σχετικά με την συνδικαλιστική άδεια. Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Δημοσιεύτηκε: 1:32 μμ Οκτώβριος 7th, 2014  


ekloges

Σχετικά με τη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας για την πραγματοποίηση των εκλογοαπολογιστικών γενικών συνελεύσεων των εκπαιδευτικών και προκειμένου να διευκολύνονται στην άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων, η υπηρεσία δύναται να χορηγεί συνδικαλιστική άδεια για την πραγματοποίηση των ως άνω γενικών συνελεύσεων, μίας ( 1 ) εργάσιμης ημέρας εντός του σχολικού έτους.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

(μέρος από εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ)

Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσία μας σχετικά με το θέμα, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Π.Δ.1/2003 και την υπ΄ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.17/ 1102/ οικ. 14278/05-06-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αναφέρεται στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών, οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα:

α) έχουν δικαίωμα να εκλέγουν αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, καθόσον δεν έχουν αποβάλλει την υπαλληλική τους ιδιότητα, οπότε και εξακολουθούν να υπάγονται στο υπηρεσιακό συμβούλιο που υπάγονταν και πριν τεθούν στην κατάσταση αυτή

β) δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, δεδομένου ότι η εκτέλεση των καθηκόντων των αιρετών μελών υπηρεσιακών συμβουλίων αποτελεί εκπλήρωση υπηρεσιακού καθήκοντος και οι εν λόγω υπάλληλοι κατά τη διάρκεια που τελούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας ή αργίας, απέχουν από την εκτέλεση οποιονδήποτε καθηκόντων τους, κύριων και παρεπόμενων.

Σας διαβιβάζουμε, συνοδευτικά, την προαναφερόμενη εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΑΜΤΑΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή ΥΠΑΙΘ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...