Home / HEADER-NEWS / Πληρωμές ωρομισθίων και αναπληρωτών

Πληρωμές ωρομισθίων και αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 9:35 πμ Οκτώβριος 27th, 2014  


epidoma

Το έργο με τίτλο «Πληρωμή ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», αφορά τα σχολικά έτη 2014−2015 (από 01−09−2014 ως 30−06−2015) και 2015−2016 (από 01−09−2015 ως 30−06−2016). Τα παραπάνω αναφέρονται σε Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα σχετικά με το πρόγραμμα ενώ μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι το έργο ολοκληρώνεται με την λήξη του σχολικού 2015−2016, δηλαδή την 30η Ιουνίου 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση, εφαρμογή και διαχείριση του οικονομικού αντικειμένου αναφέρεται ότι για τα σχολικά έτη 2014−2015 και 2015−2016 οι δαπάνες του προγράμματος θα βαρύνουν τον Ειδικό Λογαριασμό του ΥΠΑΙΘ, ο οποίος μπορεί να χρηματοδοτείται προς τούτο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΑΙΘ.

Την οικονομική διαχείριση του έργου ασκεί η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠΑΙΘ και σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την λειτουργία της.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκδίδεται Οδηγός υλοποίησης και εφαρμογής φυσικού αντικειμένου και διαχείρισης οικονομικού αντικειμένου, όπου ορίζονται τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εκκαθάρισης.

Προκαταβολή και οδοιπορικά

Οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται εκτός της έδρας του σχολείου, για να διδάξουν σε τμήματα, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, δύναται να χορηγούνται προκαταβολές στους δικαιούχους εκπαιδευτικούς, οι οποίες δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 100% των καθαρών μηνιαίων αποδοχών και οι οποίες θα συμψηφίζονται κατά την εκκαθάριση μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Διαδικασίες πληρωμής

Κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό με την επωνυμία «Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας − Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», ο οποίος τηρείται αποκλειστικά για το εν λόγω πρόγραμμα. Ως υπόλογος του αναφερόμενου λογαριασμού ορίζεται ο Διευθυντής της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Από τον αναφερόμενο λογαριασμό και μόνο πραγματοποιούνται οι πληρωμές των δικαιούχων του εν λόγω προγράμματος.

Για την εκκαθάριση και την πληρωμή, αποστέλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων οι μισθοδοτικές καταστάσεις, οι οποίες υπογράφονται και βεβαιώνονται από τον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Μετά την εξόφληση των εκπαιδευτικών, του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και των Ασφαλιστικών Ταμείων, αποστέλλονται στην EYE ΕΔ τα αντίστοιχα αποδεικτικά εξόφλησης.

Οι αρμοδιότητες των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Διοικητικά και οικονομικά υπεύθυνοι για το πρόγραμμα, σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι οι αντίστοιχοι Διευθυντές Εκπαίδευσης. Οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και

Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Είναι υπεύθυνος για την διαχείριση του εν λόγω εκπαιδευτικού προσωπικού.
Υπογράφει τις συμβάσεις απασχόλησης των εκπαιδευτικών.
Ανακαλεί τον ορισμό των ωρομισθίων εκπαιδευτικών που δεν ανταποκρίνονται στο έργο τους ή δεν πληρούν τις κείμενες νομικές διατάξεις και εισηγείται στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την ανάκληση της πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δεν ανταποκρίνονται στο έργο τους ή δεν πληρούν τις κείμενες νομικές διατάξεις.

Συνυπογράφει τις καταστάσεις με τις πραγματοποιηθείσες ώρες διδασκαλίας των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητας του, συντάσσει και υπογράφει τις καταστάσεις μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών και είναι υπόλογος έναντι του ΥΠΑΙΘ/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων, για τις δαπάνες οικονομικής διαχείρισης του προγράμματος.

Είναι υπεύθυνος για την διαφύλαξη, τον έλεγχο και την υποβολή στοιχείων του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου, όπου και όπως ζητηθούν σε κάθε περίπτωση, από το ΥΠΑΙΘ/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Ορίζει τον καταχωρηστή στοιχείων για τη διαχείριση του προγράμματος.
Ενημερώνει το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» και τον ΟΑΕΔ υποβάλλοντας την αναγγελία πρόσληψης.
Υποβάλλει τις δηλώσεις παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ) στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.
Υποβάλλει Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) σύμφωνα με τις οδηγίες και μέσα στις προθεσμίες που θέτει το ΙΚΑ.

Καταβάλλει τα ποσά στους δικαιούχους εκπαιδευτικούς και αποδίδει τα ποσά που αφορούν σε φορολογικές υποχρεώσεις (Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών), ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις τρίτων.
Εκδίδει βεβαιώσεις αποδοχών για όλους τους εκπαιδευτικούς που μισθοδοτούνται στο τέλος κάθε διαχειριστικής χρήσης (31/12).
Αποστέλλει ηλεκτρονικό αρχείο στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τη μισθοδοσία κάθε διαχειριστικής χρήσης.

Εξασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ των αρμοδίων στελεχών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και του ΥΠΑΙΘ/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων.
Προβαίνει σε κάθε άλλη ενέργεια που απαιτείται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Καλόγηρος Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...