Τελευταία Νέα

Σάββατο, 27/02/2021, 20:47


Home / HEADER-NEWS / Οι σπουδές στα πανεπιστήμια της Γερμανίας είναι πλέον εντελώς δωρεάν

Οι σπουδές στα πανεπιστήμια της Γερμανίας είναι πλέον εντελώς δωρεάν

Δημοσιεύτηκε: 10:26 πμ Οκτώβριος 21st, 2014  


german

Οι σπουδές στα πανεπιστήμια της Γερμανίας είναι πλέον εντελώς δωρεάν

Και το τελευταίο κρατίδιο κατήργησε τα δίδακτρα. Την προηγούμενη βδομάδα και το τελευταίο κρατίδιο της Γερμανίας, η Κάτω Σαξωνία, κατήργησε εντελώς τα δίδακτρα των πανεπιστημιακών σπουδών για τους φοιτητές. Από εδώ και στο εξής η φοίτηση σε όλα τα κρατικά Πανεπιστήμια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας θα είναι δωρεάν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποινή φυλάκισης σε όσους προκαλούν διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας

Η απόφαση δεν επηρεάζει μόνο τους Γερμανούς μελλοντικούς φοιτητές, αλλά όλους όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε μεγάλα Γερμανικά Πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και του Μονάχου. Η ανώτατη εκπαίδευση του Γερμανικού Κράτους είναι πλεόν δωρεάν για φοιτητές από όλο τον κόσμο, με μόνη προϋπόθεση τη πολύ καλή γνώση της Γερμανικής γλώσσας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το ΦΕΚ του νόμου που αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το Ανώτατο Όριο Φοίτησης και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία 

«Δεν θέλουμε μια ανώτατη εκπαίδευση που να εξαρτάται από το πόσο πλούσιοι είναι οι γονείς», δήλωσε η Gabrielle Heinen-Kjajic, η υπουργός της πολιτείας.   Με τον τρόπο αυτό, η Γερμανία, από τη θέση της τέταρτης πιο δημοφιλούς χώρας για σπουδές, ολοκληρώνει τον στόχο της για καθολική δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση.

Magnify Image

Πηγή: www.lifo.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...