Home / HEADER-NEWS / Μηνύσεις θα καταθέσει η ΟΛΜΕ για τη διακοπή μισθοδοσίας εκπαιδευτικών

Μηνύσεις θα καταθέσει η ΟΛΜΕ για τη διακοπή μισθοδοσίας εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 7:59 πμ Οκτώβριος 3rd, 2014  


meioseis_misthon

Μηνύσεις εναντίον του υπουργείου Παιδείας και των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες το ΔΣ της ΟΛΜΕ, θεωρώντας πως ευθύνονται για τη διακοπή της μισθοδοσίας των 85 εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ήδη αποστείλει εξώδικο σε όσους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χαρακτηρίζοντας αυθαίρετες τις περικοπές.

Η ΟΛΜΕ έχει ήδη καταγγείλει, ότι σε 85 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από 22/7/13, διακόπηκε η μισθοδοσία στις 22/3/14, παράτυπα, χωρίς να έχει εκδοθεί καμιά διοικητική πράξη.

Από τότε οι εκπαιδευτικοί αυτοί βρίσκονται χωρίς μισθό και σε καθεστώς ομηρείας από τη διοίκηση και το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα το ΔΣ της ΟΛΜΕ απέστειλε σήμερα επιστολές προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας συνάντηση για το παραπάνω θέμα

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και τον Ιούλιο του 2013.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Όπως έχουμε ήδη καταγγείλει, σε 85 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από 22/7/13, διακόπηκε η μισθοδοσία στις 22/3/14, παράτυπα, χωρίς να έχει εκδοθεί καμιά διοικητική πράξη. Από τότε οι εκπαιδευτικοί αυτοί βρίσκονται χωρίς μισθό και σε καθεστώς ομηρείας από τη διοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ήδη αποστείλει εξώδικο σε όσους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει σε αυτές τις αυθαίρετες περικοπές.

Επειδή συνεχίζεται η διακοπή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών, με νέα απόφασή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε συνεννόηση με νομικούς, θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες μηνύσεις εναντίον του Υπουργείου Παιδείας και των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ευθύνονται για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Απαιτούμε την επανέναρξη της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών και να μην απολυθεί κανείς.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...