Home / HEADER-NEWS / Λοβέρδος – Καταδίκη έστω και για μία ημέρα θα σημαίνει έξοδο από το εκπαιδευτικό σύστημα!

Λοβέρδος – Καταδίκη έστω και για μία ημέρα θα σημαίνει έξοδο από το εκπαιδευτικό σύστημα!

Δημοσιεύτηκε: 1:30 μμ Οκτώβριος 15th, 2014  


loverdos_madata_253601939

Σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, μαζί με τον Διευθυντή Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Ε. Σφακιανάκη:

«1. Θα αλλάξουμε το Πειθαρχικό Δίκαιο των εκπαιδευτικών. Θα τίθενται αυτοδίκαια σε αργία, εκείνοι στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη αντίθετα με το ισχύον δίκαιο το οποίο απαιτεί αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη για τη θέση σε αυτοδίκαιη αργία.
2. Όποιος εκπαιδευτικός ή εργαζόμενος στον χώρο της εκπαίδευσης καταδικαστεί έστω και για μία μέρα, θα τίθεται εκτός εκπαιδευτικού συστήματος.
3. Τα αδικήματα της παιδεραστίας θα διακριθούν απολύτως στο Πειθαρχικό Δίκαιο και δεν θα κρύβονται πίσω από τον τίτλο “ανάξια περί την υπηρεσία συμπεριφορά”, όπως ισχύει »

https://www.facebook.com/andreas.loverdos.50?fref=nf

…………………………………………………………………………………

Δελτίο Τύπου

ypdvmth thumb other250 0

Ενημέρωση Μελών Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις δράσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά των εγκλημάτων της παιδικής πορνογραφίας στον χώρο της εκπαίδευσης και για την ενημέρωση των μαθητών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης ενημέρωσαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις δράσεις του Υπουργείου και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά των εγκλημάτων της παιδικής πορνογραφίας στον χώρο της παιδείας και για την ενημέρωση των μαθητών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η συζήτηση από όλες τις πλευρές εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο διάλογος ήταν γόνιμος και κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για να θωρακιστούν οι δράσεις της Πολιτείας και παράλληλα να υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ των παραβατικών συμπεριφορών εκπαιδευτικών κατά της γενετήσιας ελευθερίας και της αναξιοπρεπής συμπεριφοράς κατά της Υπηρεσίας.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά την ομιλία του τόνισε: «Την εγκαίνια ημέρα του προγράμματος Cyberkid την κάναμε στο Υπουργείο επικοινωνώντας την πρώτη ημέρα με περίπου 500 σχολεία. Ήμασταν μαζί με τον κ. Κικίλια και τον κ. Σφακιανάκη και οφείλουμε ευχαριστίες στον κ. Δένδια που ξεκίνησε το πρόγραμμα. Θα πάμε σε όλες τις σχολικές μονάδες, σε 12.700 σε όλη τη χώρα για να ενημερώσουμε τους μαθητές να πλοηγούνται ασφαλώς στο διαδίκτυο μέσω αυτής της σελίδας. Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου», όπου οι πρωτεύουσες δράσεις για μας είναι η άθληση και η διατροφή, διότι όπως μας παρουσιάστηκε σε μελέτη από εταιρία η παχυσαρκία την περίοδο της κρίσης αυξάνεται. Και η παχυσαρκία ευνοεί αρρώστιες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο καρκίνος, τα καρδιακά νοσήματα και διαβήτης.

Στη συνεργασία που είχαμε με τον κ. Σφακιανάκη ενημερωθήκαμε για περιπτώσεις παιδοφιλίας που αφορούσαν εκπαιδευτικούς, τους οποίους πετάξαμε έξω από το εκπαιδευτικό σύστημα. όχι χωρίς διαμαρτυρίες».

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι αύριο θα κατατεθεί στην Βουλή τροπολογία η οποία θα προβλέπει:

1.Την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου των εκπαιδευτικών προκειμένου να τίθενται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτικός κατά του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, αντίθετα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη.

2.Οι εν λόγω πράξεις θα χαρακτηρίζονται ευθέως στον πειθαρχικό δίκαιο ως «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής» και όχι ως «αναξιοπρεπής συμπεριφορά προς την Υπηρεσία» όπως χαρακτηρίζεται σήμερα.

3. Αν σε εκπαιδευτικό ή διοικητικό υπάλληλο σχολείου επιβληθεί οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή –πλην της οριστικής παύσης- για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και σε ότι αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν ασκηθεί ποινική δίωξη ή το αδίκημα παραγραφεί ή τεθεί στο αρχείο, ο εκπαιδευτικός μετατάσσεται υποχρεωτικά σε θέση εκτός σχολείου. Αν από το ποινικό δικαστήριο επιβληθεί η οποιαδήποτε ποινή για τα προαναφερθέντα εγκλήματα ο εκπαιδευτικός απολύεται όταν καταστεί αμετάκλητη η καταδίκη του.

Ο Υφυπουργός, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε πρόταση προς τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να παρακολουθήσουν από κοντά την εφαρμογή του Cyberkidκάτι που αναμένεται να γίνεται την προσεχή εβδομάδα με διαδραστική τηλεδιάσκεψη από αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Σφακιανάκης ανακοίνωσε ότι από τις 25 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα έχουν παρακολουθήσει τις τηλεδιασκέψεις οι μαθητές 1.313 σχολείων ανά την επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων πραγματοποιούνται παρουσιάσεις από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εξειδικευμένους Αξιωματικούς, με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού. Πιο αναλυτικά, οι θεματολογίες που αναπτύσσονται είναι:

• Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

• Ο σκοπός διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων.

• Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

• Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

• Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αρμόδιος καθηγητής από κάθε σχολείο συλλέγει ερωτήσεις από τους μαθητές, τις οποίες αποστέλλει μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας “chat”. Οι ερωτήσεις απαντώνται, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, από τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που πραγματοποιούν την παρουσίαση.

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...