Home / HEADER-NEWS / Λοβέρδος – Δεν θα εγκρίνω την κάθοδο εθνικιστικού ψηφοδελτίου στις εκλογές των δασκάλων

Λοβέρδος – Δεν θα εγκρίνω την κάθοδο εθνικιστικού ψηφοδελτίου στις εκλογές των δασκάλων

Δημοσιεύτηκε: 8:25 μμ Οκτώβριος 14th, 2014  


loverdos_madata_253601939

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν δημοσιεύματα και καταγγελίες όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές δασκάλων στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα το εγκρίνατε και κατεβαίνει κανονικά στις εκλογές. πρόκειται για το εθνικιστικό μέτωπο εκπαιδευτικών που και οι δύο εκπαιδευτικοί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Εγώ λέω τι λέει το δημοσίευμα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ δεν το εγκρίνω και δε θα κατέβει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ λέω τι λέει το δημοσίευμα. Να το ξεκαθαρίσουμε. Ο τίτλος είναι Εθνικιστικό μέτωπο Εκπαιδευτικών. Και σύμφωνα με τις καταγγελίες και ο δυο εκπαιδευτικοί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μ’ ενημέρωσε η κα Κανέλλη χθες, της είπα ότι οι σκέψεις του Υπουργείου ήταν και έχουμε συζητήσει και με τη ΔΟΕ και με την ΟΛΜΕ, να πάμε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αλλά δεν είναι έντιμο να το κάνουμε αυτό προ των εκλογών που είναι σε λίγες μέρες. Δε θα ήταν έντιμο. Αλλά το θέμα το θέσαμε. Ρωτήστε και τον κ. Κόκκινο και τον κ. Κοσσυβάκη, το θέσαμε ότι έτσι θέλουμε να βάλουμε στο τραπέζι του διαλόγου.

Α. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Και εξ αυτού καθυστέρησε και η έγκριση της εγκυκλίου, γιατί το συζητάγαμε μέχρι τελευταία ώρα αυτό το θέμα. Δεν επήλθε συμφωνία κι επειδή δε θελήσαμε να κάνουμε πραξικοπηματικά κάτι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη προχωρήσαμε με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι φέτος. Δε σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι ανοιχτό το θέμα να το συζητήσουμε από τώρα, έτσι ώστε οι επόμενες εκλογές να γίνουν με έναν νέο τρόπο.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι αν η διαβούλευση οδηγήσει εκεί. Κοιτάξτε τώρα, αυτό είναι το πλαίσιο κι αυτή είναι και η βούλησή μας. Έρχεται τώρα η είδηση, εμένα η κα Κανέλη με ενημέρωσε χθες, εθνικιστικό και τα λοιπά, αυτό είναι στους αντίποδες, ναι στις παρατάξεις, αλλά εδώ είναι παιδεία, είναι εκπαίδευση, δεν υπάρχουν κομμουνιστικές ή ξέρω ΄γω πείτε τις σοσιαλιστικές, υπάρχουν συνδικαλιστικές παρατάξεις. Η δική μου θέση είναι αρνητική σε αυτό, δε θα το επιτρέψω εγώ αυτό. Δεν ξέρω τι όρια μου δίνει ο νόμος, ας πάνε στα δικαστήρια. Θα αρχίσουμε τώρα να λέμε κομμουνιστική ή εθνικιστική συνδικαλιστική ένωση και τα λοιπά, που θα πάμε; Κακώς τότε που δεν επιβάλλαμε το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι αλλά αυτό δεν ίσχυε πάντα όμως Υπουργέ;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ίσχυε πάντα το παραταξιακό, σωστό βεβαίως και τώρα είπαμε ότι δε θα ήταν έντιμο λίγο προ των αρχαιρεσιών να αλλάξουμε το σύστημα, αυτά δεν είναι καλά πράγματα, είναι κακές πρακτικές και δεν τις θέλουμε. Αλλά δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε μέσα στο χώρο του συνδικαλισμού, του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού, να αρχίζουν να μπαίνουν ιδεολογίες, ταμπέλες, κόμματα, με αυτόν τον ευθύ τρόπο, είναι λάθος, δεν πρέπει να γίνει αυτό. Ας βρουν άλλο τρόπο να πουν αυτά που θέλουν, πλήρως ελεύθεροι είναι όλοι.

………………………………………………..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΟΕ

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Όλα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Παιδείας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Τι είπε ο Υπουργός σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού

Απόλυτη προτεραιότητα οι αλλαγές στα Δημοτικά


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...