Home / HEADER-NEWS / Κάθαρση μαϊμού. Τα περισσότερα από τα 20 ΙΕΚ / Κολλέγια που κλείνουν είναι ήδη κλειστά

Κάθαρση μαϊμού. Τα περισσότερα από τα 20 ΙΕΚ / Κολλέγια που κλείνουν είναι ήδη κλειστά

Δημοσιεύτηκε: 2:58 μμ Οκτώβριος 17th, 2014  


ptyxio_maimou

Η χθεσινή δημοσίευση του εγγράφου  που δημοσιοποίησε το Υ.ΠΑΙ.Θ. στη Βουλή και που αναφέρεται σε 20 ΙΕΚ/Κολλέγια τα οποία  κλείνουν για χρέη προς το Δημόσιο είναι προϊόν σκοπιμότητας με στόχο την εξαπάτηση του κοινωνικού συνόλου, ή άγνοιας;  Οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που (δήθεν) κλείνει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, είναι ήδη κλειστοί εδώ και χρόνια!

Η επιχείρηση-κάθαρση στο χώρο των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ομοσπονδία, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και μια απόπειρα να πειστεί η κοινή γνώμη ότι μπαίνει το μαχαίρι στο κόκαλο. Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες του Υφυπουργού και αρμόδιου για θέματα Δια Βίου Μάθησης κ. Στύλιου, (αλήθεια γνωρίζει ότι τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς  δεν είναι ΙΕΚ αλλά ιδιωτικά σχολεία τυπικής εκπαίδευσης, άρα εκτός της αρμοδιότητας του;) ο οποίος με στοιχεία προσπάθησε να «παραπλανήσει», όχι απλώς την κοινωνία, αλλά και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, την οποία σήμερα εκθέτει. Είτε η πράξη του κ. Στύλιου είναι προϊόν σκοπιμότητας, είτε είναι αποτέλεσμα άγνοιας του αντικειμένου, είναι φανερό πως δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντα του Υφυπουργού Παιδείας. Για αυτό το λόγο η Ομοσπονδία μας ζητά σήμερα την άμεση παραίτησή του.

Δυστυχώς αποδεικνύεται σήμερα ότι ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε». Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι υπάρχουν σοβαρά εκπαιδευτικά ιδρύματα που τηρούν τους νόμους της πολιτείας και ως προς τα οικονομικά και ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δικαίωμα συλλήψεων θα έχει η πανεπιστημιακή αστυνομία

Όμως επιχειρηματίες με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος και όχι την μόρφωση και την σοβαρή επαγγελματική πιστοποίηση των σπουδαστών έχουν στήσει εκπαιδευτικούς οργανισμούς-τέρατα που λειτουργούν παράνομα και εις βάρος του κοινωνικού και του δημόσιου συμφέροντος. Δικαιώνεται επομένως, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ο οποίος ως εκπρόσωπος των κοινωνικών εταίρων στην Επιτροπή αντιστοίχισης του NQF με το EQF είχε καταγγείλει στην commission βαρύτατες παρανομίες ιδιωτικών φορών εκπαίδευσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες πώς είναι δυνατόν η χώρα μας να μιλά για πιστοποίηση προσόντων, για αντιστοίχιση του Ελληνικού Πλαισίου προσόντων με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό. Είναι απολύτως αναγκαίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε άμεσο και εντατικό έλεγχο όλων των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης (των οποίων μέχρι σήμερα αποφεύγει), όχι μόνο για τα οικονομικά τους, αλλά για κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας (προγράμματα σπουδών, εξετάσεις, πιστοποίηση προσόντων εκπαιδευτικών, εργασιακές συνθήκες κ.λπ.). Ήρθε η ώρα να μπει επιτέλους τάξη στο χώρο των παρόχων ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όσο δεν συμβαίνει αυτό η χώρα μας θα εξακολουθεί να είναι αναξιόπιστη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο εκπαιδευτικός παρίας της ηπείρου.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο με την οποία ζητεί άμεσα συνάντηση μαζί του ώστε να συζητηθεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προτεραιότητα της κυβέρνησης το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

……………………………………………………………………………………………………………….

Επειδή αρκετοί συνάδελφοι επικοινωνούν ανήσυχοι μαζί μας μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου που κατέθεσε το Υ.ΠΑΙ.Θ. στη Βουλή, το οποίο περιέχει ονόματα ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης (κυρίως ΙΕΚ και Κολλεγίων) που κλείνουν λόγω χρεών, ενημερώνουμε ότι το Campus ΕΠΕ που περιλαμβάνεται στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που κλείνουν δεν πρέπει να συγχέεται με τη Νέα Γενιά Ζηρίδη, αλλά είναι η παλιά Σχολή Ζηρίδη που ΗΔΗ έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο!

Το γεγονός ότι ανακοινώνεται – και μάλιστα με επίσημο έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας κ. Στύλιου μέσα στην Εθνική Αντιπροσωπεία – πως κλείνει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που ήδη είναι κλειστό, αποτελεί τραγέλαφο. Κατά τη γνώμη μας, δύο τινά συμβαίνουν:

Ή ο κ. Στύλιος παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης με μια δήθεν διαδικασία κάθαρσης ιδρυμάτων που πλέον δεν υπάρχουν,

Ή δεν γνωρίζει καλά το αντικείμενο, είχε λάθος πληροφόρηση, ή τον παρέσυραν οι συνεργάτες του. Σε κάθε περίπτωση, ο Υφυπουργός είναι έκθετος.

Αυτό, βέβαια, που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι μέσα στα ονόματα ΙΕΚ και Κολλεγίων περιλαμβάνεται όνομα ιδιωτικού σχολείου. Μήπως ο κ. Στύλιος έχει αναλάβει εκτός από αρμοδιότητες Δια Βίου Μάθησης και αρμοδιότητες ιδιωτικής εκπαίδευσης;
Αύριο θα δώσουμε στη δημοσιότητα με ανακοίνωση αναλυτικά στοιχεία για την – τουλάχιστον περίεργη – αυτή υπόθεση που γεννά πολλά ερωτηματικά….

ΟΙΕΛΕ

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΙΕΚ / ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου

Την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου εισηγείται ...