Home / HEADER-NEWS / Για τρίτη συνεχή χρονιά ταφόπλακα στη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας, του Τάσου Σταυρογιαννόπουλου

Για τρίτη συνεχή χρονιά ταφόπλακα στη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας, του Τάσου Σταυρογιαννόπουλου

Δημοσιεύτηκε: 11:25 πμ Οκτώβριος 16th, 2014  


german

Για τρίτη συνεχή χρονιά ταφόπλακα στη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας, του Τάσου Σταυρογιαννόπουλου

Πάτρα, 15-10-2014

Σταυρογιαννόπουλος Τάσος

Πρόεδρος Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας

Για τρίτη συνεχή χρονιά ταφόπλακα στη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας

Συμπληρώθηκε ήδη ο πρώτος μήνας λειτουργίας των σχολείων και σε καμιά σχολική μονάδα της Αχαΐας δε διδάσκεται η Γερμανική Γλώσσα. Οι μαθητές και οι γονείς τους, που είχαν δηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον από τον περασμένο Ιούνιο, μάταια περιμένουν ακόμη την τοποθέτηση εκπαιδευτικών. Σε ορισμένα σχολεία φαίνεται, πως οι γονείς και οι μαθητές, μετά την πολύμηνη αναμονή, προσανατολίζονται σε αλλαγή επιλογής της β΄ ξένης γλώσσας, χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται ότι και αυτό είναι εφικτό, εφόσον ο μέχρι τώρα προγραμματισμός δεν επιτρέπει την εξεύρεση καθηγητών γαλλικής γλώσσας. Σε άλλα σχολεία οι μαθητές τις ώρες, που θα έπρεπε να διδάσκονται Γερμανικά, μοιράζονται σε όμορα τμήματα ενώ σε κάποια άλλα επιτηρούνται από τυχόν διαθέσιμους εκπαιδευτικούς.

Αυτά όλα βέβαια τα βιώνουμε για τρίτη συνεχή χρονιά. Μαθητές, γονείς, σχολεία και εκπαιδευτικοί Γερμανικής Γλώσσας στην αναμονή. Κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει υπεύθυνη απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής, αλλά και για το πώς απασχολούνται οι μαθητές τις ώρες που δε διδάσκονται τη Γερμανική Γλώσσα.

Η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας και τα παιδαγωγικά της οφέλη στο Δημοτικό σχολείο ακυρώνονται για μια ακόμη χρονιά. Είναι τραγικό να μην μπορεί να διοριστούν περίπου δεκαπέντε εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου, που απαιτούνται για να διδαχτούν τα Γερμανικά στα Δημοτικά σχολεία της Αχαΐας.

Τελικά προκύπτει το ερώτημα, το οποίο επιτέλους πρέπει να πάρει μια ξεκάθαρη απάντηση: «Μπορεί το κράτος να υποστηρίξει τη διδασκαλία της β΄ ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία;». Εφόσον μπορεί απαιτείται να διατεθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί που απαιτούνται.

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...