Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 22:45


Home / HEADER-NEWS / Ερώτηση για τη διδασκαλία των Ισπανικών στη δημόσια εκπαίδευση

Ερώτηση για τη διδασκαλία των Ισπανικών στη δημόσια εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 6:31 πμ Οκτώβριος 29th, 2014  


ACRAPT

Ερώτηση για την επαναφορά της διδασκαλίας της Ισπανικής Γλώσσας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κείμενό τους επισημαίνουν ότι η Ισπανική είναι η δεύτερη ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο μετά την κινέζικη ενώ είναι η Τρίτη γλώσσα στο διαδίκτυο.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι αν και στο παρελθόν συστάθηκε κλάδος εκπαιδευτικών ΠΕ40 και η ισπανική γλώσσα διδάχτηκε πιλοτικά ενώ το 2009 εντάχθηκε στις κατ’ επιλογήν γλώσσες παρόλα αυτά με αποφάσεις του Υπουργείου εξοβελίστηκαν από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Μεταξύ των άλλων επισημαίνεται ότι τα ισπανικά δεν διδάσκονται στα Δημοτικά σε αντίθεση με τα γαλλικά και γερμανικά που προσφέρονται ως γλώσσες επιλογής στην Ε τάξη του Δημοτικού. Επίσης το Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του  τις προτάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Ισπανικής Γλώσσας που για την αξιοποίηση της δεύτερης ειδικότητας, της ανάθεσης δηλαδή τμημάτων ισπανικής γλώσσας σε ήδη διορισμένους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριο διδασκαλίας και παράλληλα να μην εξαφανιστούν τα ισπανικά από τη δημόσια εκπαίδευση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Οι Βουλευτές ζητούν να μάθουν αν το Υπουργείο επαναφέρει την ισπανική γλώσσα, αν θα αποδώσει δεύτερη ειδικότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς με δεύτερο πτυχίο στα ισπανικά, αν θα προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ισπανικών κ.α.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...