Home / HEADER-NEWS / Έφυγε από την ζωή ο επαναστάτης σκύλος και φίλος των διαδηλωτών

Έφυγε από την ζωή ο επαναστάτης σκύλος και φίλος των διαδηλωτών

Δημοσιεύτηκε: 12:40 μμ Οκτώβριος 9th, 2014  


loukanikos_425412842

Εγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο, έγινε εξώφυλλο σε περιοδικά και εφημερίδες του παγκόσμιου τύπου και σύμβολο των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Αδιαμφισβήτητα ο Λουκάνικος έζησε μία ζωή που μόνο «σκυλίσια» δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Τον γνωρίσαμε στις πορείες ως «Λουκάνικο», πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών, να τρώει μαζί τους τα χημικά και να γαβγίζει στις δυνάμεις καταστολής. Ωστόσο ο άνθρωπος που τον φρόντιζε από κουτάβι, τον είχε βαφτίσει «Θόδωρο»

Μετά τις διαδηλώσεις του 2011, τράβηξε την προσοχή των ξένων μέσων, όπως το BBC, το CNN και το Al Jazeera που τον αποκαλούσαν «επαναστάτη» και «σκύλο της πρώτης γραμμής στην Ελλάδα», ενώ το περιοδικό ΤIME τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς.

Tα τελευταία δύο χρόνια είχε χαθεί από την ενεργό δράση, αφού λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας επέστρεψε στο σπίτι του ανθρώπου που όλα αυτά τα χρόνια τον φρόντιζε και τον περιέθαλπτε.

Οπως μας πληροφορεί ο Πέτρος Κατσάκος, σε σχετικό δημοσίευμα στην Αυγή, ο Λουκάνικος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία περίπου δέκα ετών. Η υγεία του, ήταν αρκετά επιβαρυμένη, λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο άνθρωπος που φρόντιζε τον θρυλικό σκύλο μέχρι τη τελευταία του πνοή μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του τετράποδου επαναστάτη: «ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε».

Πλέον, ο τετράποδος ήρωας που έγραψε τη δική του ιστορία στους δρόμους της Αθήνας αναπαύεται στη σκιά ενός δέντρου σε κάποιο λόφο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

dete.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...