Home / HEADER-NEWS / ΔΟΕ: Κάντε προσλήψεις αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη

ΔΟΕ: Κάντε προσλήψεις αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη

Δημοσιεύτηκε: 4:27 μμ Οκτώβριος 9th, 2014  


doe_17

Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους και παρά την ύπαρξη χιλιάδων αιτημάτων (πάνω από 4.000 για Π.Ε. και Δ.Ε. ενώ υπάρχουν μόνο 1.500 πιστώσεις) για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πραγματοποιήσει καμία πρόσληψη.

Κι ενώ επικρατεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, το ΥΠΑΙΘ «παγώνει» τη διαδικασία, δίνοντας αναβολή για τις 20 Οκτωβρίου και μετά με το πρόσχημα ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στις προσλήψεις των δασκάλων όπου δε βρέθηκαν ΠΕ71 και θα έπρεπε να «τρέξει» το πληροφορικό σύστημα για την αναζήτηση ΠΕ 70.50.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτό το χρονικό σημείο και ακόμα δεν καλύπτονται οι ανάγκες των μαθητών.  Είναι, όμως, απαράδεκτο το ότι ενώ το Υπουργείο θα μπορούσε να προχωρήσει στην πρόσληψη 160 νηπιαγωγών, όπου δεν παρουσιάστηκε ανάλογο πρόβλημα, ανέβαλε συνολικά τις προσλήψεις. Η πρόσληψη νηπιαγωγών μπορεί και επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί τώρα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα τερματίζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται οι μαθητές κι οι οικογένειές τους και την αδικία που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί  που παραμένουν άνεργοι τη στιγμή που οι ανάγκες της εκπαίδευσης είναι τεράστιες.

ΔΟΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...