Home / HEADER-NEWS / Διόγκωση αριθμού μαθητών στα τμήματα των ΕΠΑΛ

Διόγκωση αριθμού μαθητών στα τμήματα των ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 2:34 μμ Οκτώβριος 6th, 2014  


5epal

Τη διόγκωση του αριθμού των μαθητών και την κατάργηση τμημάτων Γενικής Παιδείας σε ΕΠΑΛ καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ενώ σύμφωνα με τα όσα παραθέτει στο δελτίο τύπου λειτουργούν τμήματα με 26 και 27 μαθητές σε σχολεία του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου, έχουν καταργηθεί 3 τμήματα γενικής παιδείας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω και λειτουργούν 4 τμήματα Γενικής Παιδείας στη Β΄ τάξη με 40 και 42 εγγεγραμμένους μαθητές!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ υποστηρίζει ότι “για άλλη μια φορά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Γ. Ζαφειρακίδης παραπλανά την εκπαιδευτική κοινότητα, παρουσιάζοντας σε πρόσφατη συνάντηση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ μια νέα εκδοχή του “success story” στα σχολεία χωρίς ουσιαστικά προβλήματα!”.

Η Ένωση Λειτουργούν Μέσης Εκπαίδευσης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην μη εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4186/2013 που προβλέπει τη μείωση του αριθμού των μαθητών σε τμήματα όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ν.4186/2013 Άρθρο 28, παρ.15).

“Είναι δεδομένο ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση των τμημάτων των σχολείων, με την αύξηση του αριθμού των μαθητών, γεγονός που ζήσαμε όλοι την περασμένη χρονιά, με δραματικές συνέπειες πρώτα και κύρια για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης της νέας γενιάς αλλά και στις συνθήκες εργασίας χιλιάδων εκπαιδευτικών όλης της χώρας. Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας παραμένει στην ίδια κατεύθυνση του στοιβάγματος των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα”, τονίζει το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Μεταξύ των άλλων, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι ένα αίτημα του κλάδου είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών, διεκδικώντας 20 μαθητές ανά τμήμα γενικής παιδείας, 15 στις κατευθύνσεις και ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ.

“Ταυτόχρονα, απέναντι στην εργασιακή και παιδαγωγική μας υποβάθμιση και απαξίωση προτάσσουμε την αναγκαιότητα να υλοποιηθεί το αίτημα αυτό, ως ένα ελάχιστο αλλά αναγκαίο προαπαιτούμενο για την στοιχειώδη καλυτέρευση των όρων παρεχόμενης εκπαίδευσης ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης που χτυπά πρώτα και κύρια τα αδύναμα στρώματα και μαθητές”, υπογραμμίζει η Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, επισημαίνοντας ότι είναι χρέος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας η συλλογική και οργανωμένη αντίδραση, ενώ καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους συλλόγους διδασκόντων να αναλάβουν τις ευθύνες τους να κινητοποιηθούν, να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων και κάθε εργαζόμενο ότι πρέπει να συμπαραταχθούν για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...