Home / HEADER-NEWS / Αδυναμία πρόσληψης αναπληρωτών στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης

Αδυναμία πρόσληψης αναπληρωτών στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης

Δημοσιεύτηκε: 6:29 πμ Οκτώβριος 29th, 2014  


eidagogi

Πρόεδρος ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ: Μεγαλώνουν οι λίστες αναμονής λόγω έλλειψης προσωπικού

Στον «αέρα» βρίσκονται πολλά Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) της χώρας καθώς με προσωπική του ανάρτηση ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ κ. Βούγιας ενημέρωσε ότι πληροφορήθηκε πως τελικά δεν θα μπορέσουν να προσληφθούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις εν λόγω δομές της Ειδικής Αγωγής μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.Να θυμίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας μετά από ανακατανομή των προσλήψεων διέθεσε 120 πιστώσεις (1.200 ανθρωπομήνες) για προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Το Υπουργείο πραγματοποίησε προσλήψεις σε ΣΜΕΑΕ μέσω των Δημοσίων Επενδύσεων και αξιοποίησε περίπου 850 ανθρωπομήνες από τους 1.200. Απέμειναν λοιπόν κάποιες πιστώσεις για την ενίσχυση των ΚΕΔΔΥ.

Ο κ. Βούγιας αναφέρει ότι δεν είχε προβλεφθεί η δυνατότητα να στελεχωθούν οι εν λόγω δομές μέσω του ΠΔΕ ενώ δεν μπορούν να στελεχωθούν ούτε με το ΕΣΠΑ.

«Όλο αυτό το διάστημα, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως σήμερα, τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ περίμεναν να στελεχωθούν με Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε από πιστώσεις του Π.Δ.Ε και γι αυτό το λόγο η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας πριν από λίγες ημέρες συγκέντρωσε τα κενά των ΚΕ.Δ.Δ.Υ σε Εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε» τονίζει ο κ. Βούγιας ενώ επισημαίνει ότι « η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά δυσμενής έως τραγική, καθόσον η πλειονότητα των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, ιδίως της Περιφέρειας, δεν έχει Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, με συνέπεια να μην μπορούν να εκδοθούν Γνωματεύσεις για τους μαθητές που παραπέμπονται για Αξιολόγηση».

« Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες λίστες αναμονής, γιατί πολλά ΚΕ.Δ.Δ.Υ ούτε και την χρονιά που μας πέρασε διέθεταν Εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε. Είναι απολύτως σαφές πως όλα αυτά πλήττουν ευθέως το κύρος του θεσμού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και τον δυσφημούν ανεπανόρθωτα στον Έλληνα πολίτη, στην Ελληνική κοινωνία. Γι αυτό απαραίτητα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να βρει μια λύση έστω και τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή, πριν ο σημαντικός αυτός θεσμός αποτελέσει, λόγω της πρωτοφανούς απαξίωσης, παρελθόν για την εκπαίδευση» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

https://www.newsbeast.gr/

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...