Home / HEADER-NEWS / Θα ανακοινωθούν 500 προσλήψεις για τα ΕΠΑΛ

Θα ανακοινωθούν 500 προσλήψεις για τα ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 2:06 μμ Οκτώβριος 29th, 2014  


5epal

Δύο σημαντικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας βρίσκονται στην αναμονή και τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν πολλούς μαθητές ως προς τη μαθησιακή διαδικασία.

Πρόκειται για τα Προγράμματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Το πρώτο αφορά τα Γυμνάσια και το δεύτερο αφορά τα Λύκεια. Το Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας αναμένεται να λειτουργήσει με τη συμπλήρωση ωραρίου για  τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά όπου είχαν γίνει προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου.

Προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και ωρομισθίων εκπαιδευτικών αναμένονται για το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης αποκλειστικά στα ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει 400 πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ για το εν λόγω πρόγραμμα, που θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους μαθητές, τόσο των μικρότερων τάξεων των  ΕΠΑΛ ( Α και Β), που έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν την «Τράπεζα Θεμάτων», καθώς και τους τελειόφοιτους οι οποίοι τον Μάιο θα κληθούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης εκτός της ενίσχυσης των μαθητών θα προσφέρει, όπως προειπώθηκε  και θέσεις εργασίας.

Περίπου 500 εκπαιδευτικοί πιθανόν να προσληφθούν για τις ανάγκες του προγράμματος. Φιλόλογοι και μαθηματικοί θα έχουν τη μερίδα του λέοντος ενώ προσλήψεις θα γίνουν και σε τεχνικές ειδικότητες.

Όσον αφορά τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών αναμένεται να ακολουθηθεί η πεπατημένη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Δηλαδή αναμένεται να εκδοθεί πρόσκληση κατάθεσης αιτήσεων των εκπαιδευτικών που είναι ενταγμένοι στους καταλόγους των αναπληρωτών. Θυμίζουμε ότι στην Ενισχυτική οι εκπαιδευτικοί δήλωναν μια Περιφέρεια και 2 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με εξαίρεση την Αττική όπου δήλωναν επτά Περιφέρειες.

Η επιλογή των εκπαιδευτικών πραγματοποιούνταν με βάση τη σειρά τους στον πίνακα των αναπληρωτών.

Φυσικά, οι περίπου 500 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των σχολείων αν λάβουμε υπόψη μας τον αριθμό των ΕΠΑΛ.

Το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης αναμένεται να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους μαθητές των ΕΠΑΛ και γι αυτό το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την άμεση έναρξή του και να μην επαναληφθούν τα όσα σημειώθηκαν με την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια η οποία και πέρσι λειτούργησε τους τελευταίους μήνες του σχολικού έτους.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...