Home / HEADER-NEWS / Έως τον Δεκέμβριο θα κατατεθούν τα χρήματα για την επιμόρφωση των αναπληρωτών του 2010

Έως τον Δεκέμβριο θα κατατεθούν τα χρήματα για την επιμόρφωση των αναπληρωτών του 2010

Δημοσιεύτηκε: 12:51 μμ Οκτώβριος 24th, 2014  


epidoma

Από το καλοκαίρι ξεκίνησε ο έλεγχος των δικαιολογητικών για την κατάθεση των χρημάτων στους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν τα Προγράμματα Επιμόρφωσης το 2010 σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το news.gr από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Σε ερώτημα μας για το πότε να περιμένουν οι αναπληρωτές την κατάθεση των χρημάτων για τα ΠΕΚ μας απάντησαν σε 1-2 μήνες. Οπότε μέσα στο Νοέμβριο με Δεκέμβριο πιθανόν να δουν οι εκπαιδευτικοί τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι εκπαιδευτικοί δε χρειάζεται να προχωρήσουν σε εκ νέου κατάθεση δικαιολογητικών καθώς το ΙΕΠ έχει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται. Εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα επικοινωνήσει η υπηρεσία με τους εκπαιδευτικούς.

Όπως έγραψε το news.gr, o υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  παραδέχθηκε την καθυστέρηση η οποία αποδίδεται στο γεγονός ότι έπρεπε να τροποποιηθούν όλες οι καταστάσεις πληρωμής των επιμορφωτών λόγω διαφοροποίησης της ωριαίας αντιμισθίας.

Οι τροποποιήσεις επέφεραν καθυστέρηση στην πρόοδο της οικονομικής εκκαθάρισης. Ωστόσο δεν ήταν αυτό το μοναδικό πρόβλημα. Το 2012 έπαψε να υφίσταται ο φορέας του συγκεκριμένου προγράμματος και ο διάδοχος φορέας που ήταν το Ι.Ε.Π. λόγω θεσμικών και νομικών προβλημάτων αποφάσισε να μην προχωρήσει σε εκκαθάριση των παραστατικών.

Ο κ. Λοβέρδος σε γραπτή του απάντηση τονίζει ότι αντιμετωπίστηκαν τα θεσμικά και νομικά προβλήματα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησε την εκκαθάριση των δαπανών και ήδη άρχισε η καταβολή της αποζημίωσης στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές που παρακολούθησαν τα πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

………………………………..

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των ΠΕΚ 2010-11.. Επικοινώνησα με το ΙΕΠ και μου είπαν ότι αφορά ΜΟΝΟ αυτούς που είχαν μετακίνηση άνω των 40 χλμ από τη βάση τους.
Αν και ήταν ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ωραρίου ΔΕΝ προβλέπεται άλλη αποζημίωση εκτός οδοιπορικών.

xenesglosses.eu

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...