Home / HEADER-NEWS / 1500 θέσεις εκπαιδευτικών δεν αρκούν για να καλύψουν 4000 αιτήσεις για Παράλληλη Στήριξη

1500 θέσεις εκπαιδευτικών δεν αρκούν για να καλύψουν 4000 αιτήσεις για Παράλληλη Στήριξη

Δημοσιεύτηκε: 4:35 μμ Οκτώβριος 7th, 2014  


paralilistirixi

Για την ειδική αγωγή, ο Υφυπουργός Παιδείας κος Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στη συνέντευξή του –https://seepea-stella.blogspot.gr/2014/10/blog-post_25.html– στην εκπομπή ΕΞΙ ΔΕΚΑ της ΝΕΡΙΤ ανέφερε τα εξής:

«Σε αυτόν τον τομέα της εκπαίδευσης υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Χρειάζεται ειδικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία, χρειάζεται παράλληλη στήριξη για τους μαθητές οι οποίοι έχουν ανάγκη επιπλέον βοήθειας. Φέτος για την παράλληλη στήριξη υπάρχουν πάνω από 4.000 αιτήσεις μέχρι προχθές, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε 1.500 θέσεις στην παράλληλη στήριξη, που με βάση το νόμο, θα πρέπει να το πράξουμε μετά τις 20 Οκτωβρίου.

Ποτέ μέχρι και σήμερα, όπως παρακολουθώ την εκπαίδευση τόσα χρόνια, δεν υπήρξε πιο σύντομη διαδικασία κάλυψης των κενών και εξασφάλισης των αναγκών.
Υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν κάποια ζητήματα με κενά ειδικοτήτων και κατευθύνσεων, και αυτά προσπαθούμε να καλύψουμε».

Παραδέχεται δηλαδή ο κος Υφυπουργός πως «…χρειάζεται  ειδικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία, χρειάζεται παράλληλη στήριξη για τους μαθητές…» και πως «…για την παράλληλη στήριξη υπάρχουν πάνω από 4.000 αιτήσεις μέχρι προχθές, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε 1.500 θέσεις στην παράλληλη στήριξη…».

Μ άλλα λόγια, κι αν καταλαβαίνουμε καλά, ναι μεν χρειάζεται το ειδικό προσωπικό κατά παραδοχή του κου Υφυπουργού, αλλά εξ όσων γνωρίζουμε ελάχιστες πιστώσεις υπάρχουν ακόμη  γι αυτό  το προσωπικό και τα κενά πάρα μα πάρα πολλά. 

Επίσης 1.500 πιστώσεις μόνον για την Παράλληλη Στήριξη; με 4.000 αιτήσεις μέχρι τώρα;

Και αν ισχύουν αυτά που μας λέει παραπάνω ο κος Δερμεντζόπουλος από πού τεκμαίρεται αυτό που εν συνεχεία ανέφερε στη συνέντευξη, πως: «…Ποτέ μέχρι και σήμερα, όπως παρακολουθώ την εκπαίδευση τόσα χρόνια, δεν υπήρξε πιο σύντομη διαδικασία κάλυψης των κενών και εξασφάλισης των αναγκών…».

Βασίλης Βούγιας
7/10/2014


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...