Home / Featured / Τι παιχνίδια παίζονται πάλι στην πλάτη των αναπληρωτών και δεν κατοχυρώνεται η προϋπηρεσία από το 2010;

Τι παιχνίδια παίζονται πάλι στην πλάτη των αναπληρωτών και δεν κατοχυρώνεται η προϋπηρεσία από το 2010;

Δημοσιεύτηκε: 7:59 μμ Σεπτέμβριος 12th, 2014  


ekpaideytikos

Τι παιχνίδια παίζονται πάλι στην πλάτη των αναπληρωτών και δεν κατοχυρώνεται η προϋπηρεσία από το 2010; Οι παρατρεχάμενοι έκαναν τους λογαριασμούς τους στις λίστες;

Σε απόσταση αναπνοής από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία θα ανοίξουν με 24000 κενά εκπαιδευτικών σε ΠΕ και ΔΕ. Για μια ακόμη φορά εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πολιτική των μνημονίων Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που οδηγούν την εκπαίδευση στην πλήρη αποδιάρθρωση.

Ο νέος Υπουργός Παιδείας με επικοινωνιακά παιχνίδια σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού παρουσίαζε τη διοίκηση του  Υ.ΠΑΙ.Θ.  να βρίσκεται υπ’ ατμόν ώστε όλα να είναι έτοιμα χωρίς ελλείψεις και προβλήματα για την έναρξη των σχολείων. Το έργο όμως είναι γνωστό. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωρά, ούτε φέτος, σε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών (στη θέση των 9000 εκπαιδευτικών μόνο της Π.Ε. που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια προσέλαβαν 278 όλους κι όλους μόνιμους εκπαιδευτικούς) αλλά ακόμη και ως προς τις προσλήψεις των αναπληρωτών παζαρεύει και τον αριθμό και την ημερομηνία πρόσληψής τους. Υπηρεσιακοί παράγοντες του στις 3/9, κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΔΟΕ, μιλούσαν για την πρόσληψη 11.000 αναπληρωτών ΕΣΠΑ αντί των 14.500 που είχαν ανακοινώσει. Από την άλλη, ως δια μαγείας ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στις 6/9, ημέρα πρόσληψης των μόλις 3000 αναπληρωτών σε ΠΕ και ΔΕ, ανακοίνωσε ότι με σκληρή δουλειά και επιμονή κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό στις 16.500 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία!

Μαζί με όλα αυτά το υπουργείο προχώρησε σε μια απίστευτη τροπολογία που ψηφίστηκε στις 3/9 στη βουλή με την οποία προβλέπεται το άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 1/9/2012 (και όχι από 30/6/2010 που έκλεισαν με το Ν.3848, της Διαμαντοπούλου) ενώ από αυτή τη σχολική χρονιά θα προσμετρούνται διπλά τα μόρια από την υπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία. Οι αναπληρωτές γίνονται και πάλι έρμαια μιας πολιτικής που παίζει με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων  και την ελπίδα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η απόφαση αυτή αποτελεί κατάφορη αδικία για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν ως αναπληρωτές το 2010-12. Δυο χρόνια υπηρεσίας σε απομακρυσμένες πόλεις και χωριά, απόμερα νησιά από άκρη σε άκρη όλης της χώρας  χάνονται και πετιούνται στα σκουπίδια. Η ανεκδιήγητη απόφαση της Α. Διαμαντοπούλου για το κλείσιμο των πινάκων και την κατάργηση επί της ουσίας της προϋπηρεσίας, αλλά και η δήθεν επαναφορά και πάταξη αυτής της αδικίας από τον Α. Λοβέρδο, αναδεικνύουν ένα και μοναδικό. Θέλουν εκπαιδευτικούς-εργαζόμενους υπό αίρεση, υποχρεωμένους να αποδεικνύουν κάθε λίγο, μέσα από τις πιο διαβλητές διαδικασίες (ΑΣΕΠ, αξιολόγηση), ότι είναι ικανοί να κάνουν αυτό ακριβώς που ήδη κάνουν, ανασφαλείς και φοβισμένους, χαμηλά αμειβόμενους δούλους ενός σχολείου που λειτουργεί με βάση τους νόμους της αγοράς, για να παράξει νέους εργαζόμενους με παρόμοια χαρακτηριστικά, σε μια κοινωνία που τα πάντα στοχεύουν στην αύξηση των κερδών του κεφαλαίουΚι έτσι έρχονται και δένουν η αξιολόγηση με τους μηδενικούς διορισμούς, τα κενά στα σχολεία με τις συγχωνεύσεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, η αμφισβήτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Όλα εντάσσονται σε μια πολιτική αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του κράτους –υπηρεσίες που θα ιδιωτικοποιούνται ή θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια– και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Μόνη λύση είναι οι ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

Δηλώνουμε καθαρά ότι οι εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας καλύπτουν πάγιες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και πρέπει να προσληφθούν όλες και όλοι με μόνιμη σχέση εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.

Απαιτούμε:

· τη μετατροπή των συμβάσεων τους ΤΩΡΑ σε μόνιμη πρόσληψη στο δημόσιο σχολείο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

· Να ανακληθούν τώρα όλες οι αποφάσεις του υπουργείου παιδείας που απαγορεύουν στο μόνιμο προσωπικό να καλύπτει εκπαιδευτικές θέσεις στο δημόσιο σχολείο (ολοήμερο, τμήματα ένταξης κ.λπ.)

· Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση (γενική και ειδική), με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο λήψης του πτυχίου

· Όχι στη αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, το κλείσιμο σχολείων και τις απολύσεις

· Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 3840/2010 – Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010

· Θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου

· Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού

· Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Δεν «τσιμπάμε» στο εμπόριο ελπίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ.!

Δεν  πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Απαντάμε με οργάνωση-αγώνα-συλλογικότητα-αλληλεγγύη

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΕΠΠΑ ΝΤΙΝΑ              ΓΡΑΦΟΥ ΜΑΤΙΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...