Home / Featured / Θα συγκληθούν όλα τα Συμβούλια της Παιδείας για να καταλήξουμε τον Ιανουάριο στην αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Θα συγκληθούν όλα τα Συμβούλια της Παιδείας για να καταλήξουμε τον Ιανουάριο στην αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 6:47 πμ Σεπτέμβριος 4th, 2014  


mathitessxoleio

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Ίδρυση  Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και άλλες διατάξεις, κι εξήγησε:

Α.Το θέμα που θα μας απασχολήσει είναι οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Κάτι που δεν ακουμπάει πολύ στην επικοινωνιακή πολιτική και στην επικοινωνία μα που είναι το άλφα και το ωμέγα για την εκπαίδευση. Συγχωρείστε με για το ρήμα εκεί όπου χτίζονται διαμορφώνονται οι χαρακτήρες των νέων Ελλήνων.

Β.Εκεί πρέπει να προσέξουμε και έχουμε ήδη στους τρεις μήνες στο Υπουργείο με τον κ. Δερμετζόπουλο κάποιες εμπειρίες από το πόσο ακριβώς εκτιμάται από το ελληνικό πολιτικό και από το ελληνικό διοικητικό σύστημα σχετικά με την παιδεία η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Γ.Την θεωρώ την πιο σοβαρή βαθμίδα της εκπαίδευσης και δυστυχώς πρώτον δεν απασχολεί συχνά δεύτερον  και αυτή καθορίζεται από τις ανάγκες πολλές φορές του εκπαιδευτικού, πολιτικού και συνδικαλιστικού συστήματος και όχι από τα παιδιά. Με αποτέλεσμα παιδάκια οχτώ εννιά  ετών να φορτώνονται με πληροφορίες που δεν μπορούν να    τις εντάξουν πουθενά και να μην συμπαθούν το σχολείο για να μην πω να μισούν το σχολείο γιατί αυτή είναι η κατάσταση. Χώρες με πολύ καλύτερα συστήματα δε βασανίζουν τα παιδιά μέχρι τις 10 το βράδυ.

Δ.Με αυτό το θέμα θα συγκληθεί και το εθνικό Συμβούλιο  Παιδείας και αυτό το ΣΕΠΟΠ που έχει να κάνει με τους πρώην υπουργούς και όλα όσα Συμβούλια υπάρχουν στο ΙΕΠ και στο Υπουργείο. Αυτό είναι και το βασικό θέμα του σχεδίου νόμου Δεν ξέρω αν είναι τέτοιο που να μπορεί να εγείρει μεγάλες αντιρρήσεις που να στηρίζουν πολύ επικριτικά λόγια Δεν μου φαίνεται. Η λογική κρίνει τα επιχειρήματά μας. Και η αλληλουχία των επιχειρημάτων και το δέσιμό τους».

dictyo.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...